Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE-profil: Spillestilen er en udfordring for mange af os

Der kommer til at gå noget tid, inden SønderjyskE spiller præcis på den måde, som Glen Riddersholm vil have klubben til.

Der er blevet skrevet og snakket meget om SønderjyskEs nye spillestil, som Glen Riddersholm arbejder intenst på at implementere. Der er fokus på mere boldbesiddelse, korte, hurtige afleveringer og et mere aggressivt presspil – den typiske, hollandske fodboldstil.

I SønderjyskEs trup er der et par hollændere, og Kees Luijckx kan genkende filosofien fra tidligere i karrieren, hvor han havde Louis van Gaal som træner i AZ Alkmaar.

SønderjyskE-profilen er begejstret for spillestilen, men han gør også opmærksom på, at det kræver tilvænning, og at SønderjyskE endnu ikke er i nærheden af at have nået sit potentiale med Glen Riddersholm som træner.

- Men den måde, vi vil spille på, er alligevel en udfordring for mange af os. Læringsprocessen fortsætter i lang tid. Vi er ikke på toppen af vores potentiale endnu, forklarer Kees Luijckx til Jydske Vestkysten.

I de seneste par år har SønderjyskE haft Claus Nørgaard ved roret, hvor holdet har spillet langt mere direkte og uden at være så meget på bolden, som der nu er en forhåbning om.

SønderjyskE åbnede lørdag eftermiddag 2019 med et nederlag mod Vejle Boldklub i Superligaen.