Video : Tipsbladet
Benelux

Ajax-træner overvejer oftere at spille uden Dolberg og Huntelaar

At spille med falsk nier kan blive et tema fremadrettet for Erik ten Hag og Ajax, fortæller han i et interview.

Det endte med et nederlag på 1-2 hjemme mod Real Madrid i den første af top ottendedelsfinaler, og derfor ser det meget, meget svært ud for Ajax, der skal score mindst to gange i Madrid og samtidig vinde opgøret.

Det bliver ikke nemt, men at dømme ud fra præstationen onsdag aften mellem de to mandskaber har Ajax en chance.

Den hollandske klub spillede godt, skabte mange chancer og kunne have vundet, hvis udnyttelsesprocenten havde været bedre. Blandt andet fordi Ajax spillede uden en decideret frontangriber. Træner Erik ten Hag spillede med Dusan Tadic som forreste spiller, og det gjorde Ajax' offensiv bevægelse.

Hidtil har Erik ten Hag kun benyttet sig af en falsk nier i Champions League, men nu gør han sig også overvejelser om at bruge den i ligaen, hvor Ajax er seks point efter PSV.

- Neres gjorde det godt, sagde Erik ten Hag om kantspilleren, der var på banen fra start og dermed skubbede Tadic ind som frontangriber:

- Det er helt sikkert en mulighed at spille det i ligaen noget oftere. Det vil vi tage med os. Men i nogle kampe spiller modstanderne så defensivt, at vi har brug for en rigtig angriber, siger han.

En af de spillere, som også fik spilletid og gjorde det fint, var Donny van der Beek, der under Erik ten Hag har været lidt inde og ude af holdet. Han lå mod Real Madrid i rollen lige bag frontangriberen.

- Det er altid godt at spille sammen med Dusan, siger hollænderen om samarbejdet med Tadic:

- Og Neres var også rigtig god. Men hvad vi du mere have mig til at sige? Med Dolberg og Huntelaar har vi også to gode angribere, siger han.

Klaas-Jan Huntelaar var på bænken i hele opgøret, mens Kasper Dolberg fik de sidste minutter af kampen. Danskeren kom frem til to gode muligheder - i tillægstiden skvattede han dog i bolden, da han havde muligheden for at score til 2-2.