Video : Tipsbladet
Superliga

Marc Dal Hende forklarer sig efter Twitter-storm: Sagen er latterlig

Marc Dal Hende slår over for tipsbladet.dk fast, at han ikke har sagt "fucking bøsse, mand", som der ellers spekuleres i på sociale medier, blandt andet Twitter.

Hvad sagde venstre back Marc Dal Hende i løbet af kampen mandag aften mod AaB?

På Twitter gik diskussionen på, at den offensive back havde sagt "fucking bøsse, mand" i løbet af opgøret til enten en modstander eller dommeren, men på en video, der også senere kom på Twitter - du kan se videoen her - ligner det dog mere, at Marc Dal Hende sagde noget i retning af "det er fucking bolden, mand".

Men hvad sagde han så?

Nu forklarer Marc Dal Hende sig over for tipsbladet.dk.

- Jeg kan forstå, at der er røre i andedammen. Der er mange, der har ringet, men sagen er latterlig. Nu vælger jeg så alligevel den her ene gang at udtale mig, siger han til tipsbladet.dk og forklarer, hvad der rent faktisk skete:

- Jeg kan huske situationen tydeligt, jeg siger "det er fucking bolden, mand". Og det er Kehlet (dommeren, red.), jeg siger det til. At der kan blive gjort så meget ud af den situation, er jeg meget uforstående over for.

Marc Dal Hende blev ikke straffet i løbet af kampen, og dommer Jakob Kehlet fortæller til B.T. Sport, at han ikke hørte noget fra fans eller Dal Hende. Der kan dog komme en yderligere granskning, hvis videoobservatøren fra kampen beder Fodboldens Disciplinærinstans om at gå ind og vurdere, om der er en sag - som man så det med Kamil Wilczek, der efterfølgende fik karantæne på grund af en albue i hovedet på Kerim Memija fra Vejle i sidste kamp i efterårssæsonen.

At der bliver kigget på en noget, er dog ikke ensbetydende med, at det giver straf. Senest gik Rodolph Austin fri, efter Fodboldens Disciplinærinstans havde kigget den igennem.

Over for tipsbladet.dk slår Marc Dal Hende fast, at han råbte og sikkert også fremadrettet kommer til at bruge ordet "fucking", men altså ikke ordet "bøsse".

- Det er ikke første gang, jeg har råbt det ord ("fucking"). Men jeg kunne aldrig finde på at bruge andre ord (som "bøsse") - jeg har intet mod bøsser eller andre mennesker, siger venstrebacken.

Han vandt sammen med sit FC Midtjylland-mandskab med 2-1 over AaB og holder dermed snor i FC København, der ligger tre point foran FCM i toppen af Superligaen. Der resterer fire runder af grundspillet, og derefter spilles der 10 kampe i mesterskabsspillet.