Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro-boss om trænerfyring: Jeg kan sagtens forstå, at Kuhn er skuffet

Jens Hammer Sørensen er med på, at det er en hård skæbne for Allan Kuhn at blive fyret, når nu han har en af ligaens billigste trupper og ingen forstærkninger fik i januar. Men sportschefen mente, at holdet havde størst chance for at overleve i Superligaen med Peter Sørensen som træner.

I amerikansk fodbold har de et udtryk, der hedder Black Monday, som er første hverdag efter sæsonafslutningen, hvor de trænere, hvis hold har skuffet, ofte bliver fyret. Selv om det måske er for meget at kalde denne uge 8 for Superligaens Sorte Uge, har den stået i trænerfyringernes tegn.

Først tog Brøndby IF afsked med Alexander Zorniger mandag, og i dag fyrede Hobro IK Allan Kuhn. Holdet har ikke vundet i seks kampe, og sportschef forklarer dagens fyring med netop den magre pointhøst.

- Det er på baggrund af, at vi ikke fået de point, vi syntes, vi skulle bruge. Så man kan sige, at årsagen er de sportslige resultater. Eller mangel på samme, siger Jens Hammer Sørensen til tipsbladet.dk.

Hvorfor fik han kun to kampe i foråret?

- Det er et godt spørgsmål, og jeg tror også, andre end dig vil stille det. Svaret er, at vi havde håbet, at vi med en god opstart og det kampprogram, vi havde til at starte med (AC Horsens og FC Nordsjælland, red.), kunne indhente nogle point. Selv om kampene har været tætte, har det ikke helt indfriet vores forventninger til det. Så vi havde en tro på, at hvis vi skulle blive i Superligaen, skulle det være med Peter Sørensen ved roret.

Brøndby fyrede også deres træner i den her uge, men det var mandag, så de har tre dage mere til at tilpasse sig. Hvorfor ventede I til torsdag?

- Det kan jeg også godt forstå, du spørger om, men alt andet lige er virakken større i Brøndby end i Hobro. Det var vigtigt for os at træffe en sund og velovervejet beslutning. Så var der bestyrelsesmøde i går, hvor beslutningen blev truffet.

Hobro IK har ifølge Tipsbladets seneste gennemgang Superligaens andetmindste sportslige budget, og Allan Kuhn fik ingen forstærkninger i januar. Holdet ligger sidst, men har kun ét point færre end Vendsyssel FF.

Kan du forstå, hvis Allan Kuhn synes, det er en hård skæbne at blive fyret på den baggrund?

- Det kan jeg sagtens. Jeg kan godt forstå, at Allan både er skuffet og ærgerlig. Sådan er den verden her. Det har heller ikke været nogen sjov beslutning at tage, men jeg har følt, det var det rigtige for Hobro IK. Det er det, jeg er ansat til. Derfor har det været et par hårde dage, men det er også vigtigt at kigge fremad. Vi ønsker Allan held og lykke, siger Jens Hammer Sørensen.

Hvorfor blev det Peter Sørensen?

- Det har været vigtigt, at det var en med kendskab til Superligaen, fodbold i blodet, og som kender til gamet. Peter har et flot cv med store klubber, og han er fodbold helt ind til benet. Vi tror på, at Peter kan være manden, der ror skibet i havn.

Hvad skal han ændre?

- Han skal skaffe nogle point, gerne hurtigst muligt!

- Når man ansætter en træner, er hans arbejde at sørge for, at vi får de point, der skal bruges. Peter kender strukturen i Superligaen. Vi ser os selv spille de playoffkampe, der er til sidst. Det var også en af grundene til, at vi valgte ham: Han har stået i situationen før, og han kender til presset omkring det. Derfor har jeg stor tiltro til, at Peter kan styre os uden.

- Det er også vigtigt for mig at sige, at alle sammen inde på træningsbanen lige nu, undtagen Peter, har et medansvar for det her. Vi skal gerne arbejde hårdt og se, om det kan give et resultat på søndag mod Esbjerg.

Der resterer fire kampe af grundspillet, hvor Hobro altså møder Esbjerg fB og siden AaB, FC Midtjylland og FC København.