Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-boss: Det er typisk, at man i denne verden tror, at man kan trylle

FCN-sportschef Carsten V. Jensen har absolut ingen tro på, at det er en god idé at fyre en cheftræner for at opnå en slags chok-effekt.

Sidste uge bød på hele to trænerfyringer i Superligaen. Først røg Alexander Zorniger ud af vagten i Brøndby IF, og et par dage senere fik Allan Kuhn også sparket i Hobro IK. Begge klubber fik hurtigt linet afløsere op i form af Martin Retov og Peter Sørensen, der lagde fra land med sejre i weekenden.

Dermed opnåede de to klubber i første omgang en umiddelbar effekt, men på sigt er lappeløsninger ikke det bedste valg. Sådan lyder det fra Carsten V. Jensen, der er sportschef i FC Nordsjælland.

Han har i sin karriere som sportschef selv underskrevet fyresedler til Roland Nilsson, Ariël Jacobs og Olafur Kristjansson, men han fastslår, at det skete med henblik på strategiske og langsigtede beslutninger.

- Det er typisk, at man i denne verden tror, at man kan trylle, men det kan man typisk ikke i fodbold. Succes på længere sigt kræver en gennemarbejdet model, og du må ikke begynde at zigzagge fra kursen. Jeg ved godt, at det ikke er sådan, den verden almindeligvis fungerer. Men jeg er overbevist om, at den slags reaktioner på mindre gode perioder ingen effekt har på den lange bane.

- Jeg ved også godt, at jeg ikke sidder med den endegyldige sandhed, men for mig er det at fyre træneren for at opnå en chok-effekt som at tisse i bukserne for at holde varmen, siger Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet.

FC Nordsjælland-bossen er selv på udkig efter en ny cheftræner i øjeblikket, men det sker ikke på baggrund af en fyring. Kasper Hjulmand har selv meddelt, at han ikke ønsker at forlænge den kontrakt, der udløber til sommer.