Video : Tipsbladet
Premier League

Beardsley færdig i Newcastle efter beskyldninger om mobning og racisme

Den tidligere engelske landsholdsspiller Peter Beardsley er ikke længere ansat i Newcastle United, der har sagt farvel til sin U23-manager, efter der sidste år var anklager og beskyldninger om racisme og mobning under Beardsleys ledelse.

Han var en fantastisk fodboldspiller for blandt andre Liverpool, Newcastle United og det engelske fodboldlandshold, men Peter Beardsley - der valgte at blive i fodbolden, da han ikke selv skulle spille længere - har været i modvind i mere end et år.

Som U23-træner i Newcastle United blev den tidligere landsholdslegende suspenderet for lidt mere end et år siden, efter flere ungdomsspillere angiveligt har fortalt om mobning fra Peter Beardsleys side, ligesom han også blev beskyldt for racisme.

Peter Beardsley har hidtil afvist alle beskyldninger.

Men han har altså været suspenderet i over et år, hvor Premier League-klubben Newcastle United har været tavs omkring, hvad der skulle ske i sagen og med træneren. Nu melder klubben dog ganske kortfattet på sin hjemmeside, at "Beardo" ikke længere er ansat i klubben.

- Vi er taknemmelige for alt det, Peter gennem årene har givet som spiller, træner og ambassadør, og vi ønsker ham alt vel i fremtiden, skriver klubben på sin hjemmeside.

Det seneste år har det været Ben Dawson og Steve Harper, der har leder U23-holdet, der er klubbens reservehold.

Peter Beardsley har udsendt følgende pressemeddelelse:

- Tiden er til, at jeg skal finde en ny udfordring, og jeg ønsker alle spillerne og fansene den succes, de fortjener. Jeg har altid passet min kontrakt og forpligtelser over for klubben og har tiet stille, mens det har været svlrt. Jeg er enormt taknemmelig for den store mænge support, jeg har fået, og nu ser jeg frem.

Mobningen skulle angiveligt have fundet sted over flere år, og det skal også have været en af forklaringerne på, at Newcastle blev tvunget til at sælge den meget talentfulde spiller Lewis Gibson til Everton i 2017 for en pris, der kan ende omkring 50 millioner kroner. Gibsons familie ville have spilleren væk fra klubben og Peter Beardsley.