Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Randers FC

Randers FC kan sikre sig adgang til mesterskabsspillet, men det bliver svært på udebane mod et OB-mandskab fyldt med selvtillid.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
OB:
Mange års pinsler sluttede mandag aften ved 21-tiden i Aarhus for OB, der vandt 2-1 over AGF og dermed sikrede sig en plads i top seks og det kommende mesterskabsspil. Fynboerne har stræbt efter det så længe, og nu lykkedes det altså.

2-1-sejren over AGF manifisterede ikke bare OB's plads i det fornemste selskab, det markerede også et direkte angreb på bronzemedaljerne. OB har fire point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen, hvilket i en Superliga-målestok nærmest kan betegnes som et stort hul. 

Dermed kan OB sænke skuldrene og spille frit i søndagens sidste ogpør mod Randers FC velvidende, at holdet bliver nummer tre lige meget hvad, der sker i Odense og i de seks andre kampe. Der er dog ingen tvivl om, at Jakob Michelsens mandskab vil gå benhårdt efter sejren og få så godt et afsæt som muligt til jagten på tredjepladsen.

OB må undvære Ramon Leeuwin, der afsoner karantæne samt Janus Drachmann og Marco Lund, der er skadede.

Randers FC:
For præcis et år siden kæmpede kronjyderne en benhård kamp for at overleve i Superligaen - nu kan holdet selv afgøre, om de skal med i mesterskabsspillet.

Det er en utrolig udvikling, der er sket i Randers FC i løbet af det seneste års tid, og man må løfte på hatten for det arbejde, klubben med Søren Pedersen og Thomas Thomasberg i spidsen har præsteret. 

Randers FC havde ingenlunde regnet med at stå med muligheden for top seks inden sidste spillerunde, men holdet har altså serven. Så er spørgsmålet bare, om de kan udnytte den. Sejren over AC Horsens i seneste runde var tiltrængt og kom ovenpå en stime af tre nederlag i træk.

Randers FC må fortsat undvære Simon Graves, men derudover har Thomas Thomasberg alle mand til rådighed.

Karantæner:
OB: Leeuwin
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust - Ludwig, Tverskov, Lund - Laursen, Nielsen, Thomasen, Kløve, Barrett - Jacobsen, Kadrii

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Riis, Egho

Profilen:
Alexander Ludwig er blevet sin skade kvit på rekordtid, og mandag gjorde han comeback for OB med ti minutter på banen i Aarhus. Søndag kan han meget vel starte inde for fynboerne, der må undvære Ramon Leeuwin, og der vil være tale om et hjerteligt gensyn med den dygtige midtstopper, der skal bygge på inden mesterskabsspillet. 

Vidste du, at..:
Bashkim Kadrii er som bekendt OB-spiller i denne sæson, og det er fynboerne nok særligt glade for lige netop på søndag. I sidste sæson tørnede Kadrii ud for Randers FC, og han noterede sig blandt andet for et hattrick i et opgør mod OB. Den bedrift ser fynboerne med sikkerhed gerne gentaget med omvendt fortegn søndag eftermiddag.

Dom:
Kan Randers FC stå for presset og gøre arbejdet færdigt, eller bliver de tromlet af en flok selvtillidsfulde fynboer? Det bliver helt sikkert en tæt kamp søndag eftermiddag, som kan tippe til begge sider. Vores bud er, at kampen ender 1-1, og dermed må Randers formentlig se sig slået på målstregen i kampen om top seks.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: