Video : Tipsbladet
Superliga

AGF missede top 6: Jeg synes stadig, ligaen er sat fantastisk op

AGF var blandt taberne i kampen om top 6, men cheftræner David Nielsen hylder Superligaens struktur med slutspil.

Håbet var spinkelt, men det levede trods alt stadig for AGF før gårsdagens sidste runde i Superligaens grundspil. Men holdet tabte 3-1 ude til AaB, og dermed forsvandt den sidste mulighed for at nå sæsonens målsætning.

Det gør AGF til en af søndagens tabere i det store spil om en plads i top 6, men det til trods er David Nielsen stadig vild med ligaens struktur.

- Det handler om, at vi skal have nulstillet hovederne, lynhurtigt få genereret ny energi og se nye muligheder for resten af sæsonen. Jeg synes stadig, at det er fantastisk, at ligaen er sat op, som den er, selvom vi ikke kommer med i top 6. Nu går vi ind og skal spille et helt andet format, siger AGF-træneren til Århus Stiftstidende.

Nielsen forklarede for et par uger siden til tipsbladet.dk, hvorfor han er vild med den nuværende Superliga-struktur. Det handler især om, at der er flere kampe med noget på spil, hvilket udsætter spillerne for det pres, der i hans øjne er nødvendigt for at udvikle dem

- Nu følger der noget mere med. Vi kan alle se, hvad tabellen siger, og hvad man kan lede ud af det – det er jo det, den nye struktur giver. Det er styrken ved den her struktur: at spillerne lærer at føle et pres, som man normalt kun får helt nederst i tabellen eller helt øverst, sagde han.

- Så vi lærer flere spillere at håndtere et større pres, og det er en ekstremt vigtig ting for os i sådan et lille hyggeland som Danmark, som desværre ikke har ultras-supportere, der fylder stadion med en masse folk. Så det er rigtig godt.

I næste fase af sæsonen, slutspillet, får AGF endnu flere kampe med noget på spil. Der er kun tre point ned til SønderjyskE på den plads, der vil betyde playoffkampe for at undgå nedrykning i stedet for playoffkampe om at komme i Europa i næste sæson.