Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Bitter smerte og nødvendig klasse

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de svar, 26. spillerunde i Superligaen gav på en vild og dramatisk søndag.

26. spillerunde i Superligaen var på samme tid afrundingen af grundspillet, hvor det på dramatisk vis blev afgjort, hvilket seks hold, der skal spille mesterskabsspil og hvilke otte, der må ud i det mere dystre spil om i første omgang at undgå nedrykning. 

Vi kigger her nærmere på nogle af de svar, der blev leveret i søndagens kampe.

Brøndby viste klassen, da det gjaldt
At Brøndby hører til i top 6 blev slået helt fast, da holdet nede med 1-0 i en den nervepirrende spillerunde var presset maksimalt for at redde pladsen i mesterskabsspillet. 
Først sørgede et dommedags-drøn fra Josip Radosevic og siden en kasse fra skarpe Kamil Wilczek for, at Brøndby kunne gå til pausen med ro i sindet. 

Og da AC Horsens ikke ligefrem bed voldsomt fra sig efter pausen, kunne Brøndby slå fast, at holdet fortjener en plads blandt de bedste seks, hvilket så kun blev understreget, da Kamil Wilczek på en smuk scoring igen viste sit værd.

Brøndby har været grueligt meget igennem i denne sæson, og det er langt fra sikkert, at det sidste bølgeskvulp er set på den københavnske vestegn. Men pladsen i top 6 er ganske fortjent. 

AGF mangler den kollektive kvalitet - nu venter gyseren
AGF-ambitionerne var endnu engang en plads i top 6 - men igen må holdet fra Aarhus sande, at det endnu engang ender med nedrykningsspil og måske endda et neglebidende et af slagsen.

Sejr ude mod AaB havde i det mindste givet AGF den kæmpe fordel, at man kunne have valgt den modsatte gruppe, men igen rakte den kollektive kvalitet ikke. For mange gange blev AGF-offensiven trukket af individuelle forsøg og for sjældent så man holdet præstere noget sammen.

Som det er sket flere gange i grundspillets afslutning, blev det straffet af et bedre fungerende kollektiv - denne gang AaB, der fortjent vandt med 3-1. Nu venter der et uhyggeligt tæt gruppespil, hvor AGF i den grad skal rejse sig for ikke at blive overhalet af både AC Horsens og Sønderjyske.

Kun tre point adskiller de tre hold, og formkurven er ikke ligefrem med AGF, der i de seneste fire kampe har hentet bare et point. Det kan igen blive mere end spændende tider for AGF i de kommende uger.  

Smertefuld skæbne for stærke AaB 
Men en Lucas Andersen i storform har AaB haft færten af en plads i mesterskabsspillet i de seneste uger, og undervejs i spillerunden var holdet da også at finde her i live-tabellen. Men hvad hjælper det, når en grotesk scoring fra Esbjerg i de døende sekunder mod Vejle vender den søde drøm til mareridt.

Regnestykket viser, at AaB i bund og grund bare manglede et eneste mål mere i sejren over AGF - så havde pladsen været sikret. 

Med det spil, som AaB har præsteret i de seneste uger, er det en voldsomt grum skæbne nu at skulle ud i kampe i en pulje, der er givet på forhånd i forhold til at Vendsyssel og Hobro slutter sidst.

Men som flere AaB'ere i det mindste havde overskuddet til at konstatere i de skuffede stunder efter slutfløjtet søndag, blev pladsen i mesterskabsspillet ikke tabt søndag. Det ekstra mål eller point kunne og burde have været samlet op på et andet tidspunkt i sæsonen. 

Men faktum er, at AaB blev en af rundens helt store tabere og nu skal indstille sig på på papiret ganske uinteressante kampe i de kommende uger.