Video : Tipsbladet
Superliga

Misset top seks koster i AaB: Gør ikke vores muligheder bedre

Det missede mesterskabsspil rammer AaB på pengepungen.

AaB scorede 38 mål i grundspillets 26 kampe - havde nordjyderne scoret ét mål mere, havde holdet været en del af det kommende mesterskabsspil på bekostning af FC Nordsjælland. 

Så hård var skæbnen ved AaB, da summen blev gjort op i søndags, og derfor kan Jacob Friis' mandskab se frem til kampe i gruppespillet, hvor det først og fremmest handler om at undgå nedrykning. Det kommer AaB næsten med sikkerhed ikke i fare for, og derfor kan klubben fokusere på at spille sig i Europa-finalen, som er den ultimative gulerod for de klubber, der ikke sneg sig med i mesterskabsspillet.

På den måde behøver sæsonen ikke blive nogen katastrofe for AaB, men helt sikkert er det, at klubben har mistet en masse økonomi på baggrund af den missede top seks. Sportsdirektør Allan Gaarde forventer ikke, at det får betydning for det kommende transfervindue, men han lægger ikke skjul på, at det er uhensigtsmæssigt. 

- Det er dog helt sikkert, at det ikke gør vores muligheder bedre, men heldigvis synes jeg også, at vi har en spændende trup samtidig med, at der kommer nogle spændende spillere op nedefra, siger Allan Gaarde til Nordjyske.

AaB skal i det kommende gruppespil op imod naboerne fra Hobro IK og Vendsyssel FF samt Randers FC.