Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro-profil: Trænerskifte har gjort os godt

Hobros Martin Mikkelsen kan mærke positiv fremgang efter trænerskiftet i starten af foråret.

Hobro IK har rodet i bunden af Superligaen stort set fra dag ét i denne sæson, og i lange perioder har holdet været på sidstepladsen. Da regnskabet blev gjort endeligt op efter 26 spillerunder, lå himmerlændingene næstsidst foran Vejle Boldklub, og dermed venter altså en hård kamp for at undgå nedrykning.

Det har på mange måder været en turblent sæson for Hobro med mange skader, og kort inde i foråret valgte klubben også at fyre cheftræner Allan Kuhn og erstatte ham med Peter Sørensen.

Det har på mange måder markeret en ny start for klubben, lyder det fra midtbanespilleren Martin Mikkelsen.

- Det har været en lang sæson på mange måder – sidste sommer føles som en evighed siden. Det lykkedes bare ikke for os under Allan Kuhn, og vi fandt ikke en identitet eller noget, vi for alvor troede på. Jeg synes, det er blevet bedre med Peter, og selv om vi er næstsidst, føler vi os ikke som et bundhold. Vi har fin selvtillid og ydet godt modstand mod flere af topholdene, siger Mikkelsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg tror, at det er rigtig godt for mange af de typer, vi har på holdet, at have én som Peter, der stiller høje krav til alle. Allan var god til at skabe et rigtig fedt miljø, men det hele var også lidt mere løst under ham. Peter passer nok bedre til truppen. 

Han fastslår, at Hobro aldrig for alvor nåede at føle momentum i løbet af efteråret.

- Vi kom rigtig godt i gang i sidste sæson, og det gjorde vi bestemt ikke i denne. En god start betyder bare utrolig meget og giver et afsæt til hele sæsonen. Og så hører det også med til historien, at vi har været hårdt ramt af skader. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været meget afhængige af Pål Alexander Kirkevold, som næsten ikke har været til stede i denne sæson. Da vi kom tilbage fra vinterpausen, fik vi ikke rigtig vendt det, og vi faldt tilbage i gamle mønstre, lyder det fra den 32-årige midtbanespiller.

I det kommende nedrykningsspil er Hobro endt i pulje med Vendsyssel FF, Randers FC og AaB. Det står næppe til at ændre, at Randers og Hobro skal kæmpe om de to øverste pladser, mens Hobro og Vendsyssel skal kæmpe om de nederste.

- Jeg glæder mig meget til nogle fede kampe, og så giver det lidt ekstra krydderi, at vi er tre nordjyske hold i puljen. Jeg synes, at AaB er rigtig gode, men Randers FC og Vendsyssel føler jeg bestemt, vi er på niveau med, så vi skal ud og skrabe så mange point sammen som muligt. 

- Vi har et overordnet mål, og det er at slutte foran Vendsyssel. Andenpladsen er jo nok udenfor rækkevidde, så derfor bliver det vores vigtigste opgave, og vi starter hårdt ud med at møde dem i første kamp, siger Martin Mikkelsen.

Det første opgør mellem Hobro og Vendsyssel i denne sæson endte 1-1, mens Hobro vandt det andet opgør på hjemmebane med 1-0.