Sergio Ramos' Panenka-straffespark sikrer spansk sejr over Norge

Spanien fik sig en 2-1-sejr over Norge, hvor et straffespark fra Sergio Ramos skulle til for at få de tre point.

Spanien og Norge mødtes lørdag aften i EM-kvalifikationen, og her havde vores nordiske broderfolk egentlig gode muligheder for at tage point fra spanierne på udebane, men sådan endte det ikke.

I stedet lykkedes det for Spanien at snuppe en 2-1-sejr.

Kampen forløb sig sådan, at hjemmeholdet kom foran med 1-0 efter lidt mere end et kvarter, hvor Rodrigo stod klar til at sende bolden sikkert i mål efter et perfekt indlæg fra Jordi Alba, der havde taget et godt løb til baglinjen.

Efter pausen kom Norge på måltavlen, da Iñigo Martinez lavede straffespark, da han holdt lidt for hårdt omkring en nordmand, hvorefter de spanierne på klassisk spansk manér omringede dommeren.

Herefter stillede Joshua King sig klar ved 11-meterpletten, og han sendte sikkert bolden i netmaskerne til 1-1. Det var dog kun en stilling, der holdt i seks minutter, da Norges målmand Rune Jarstein lavede straffespark på Alvaro Morata, og så var det Sergio Ramos' tur til at sparke straffespark.

Det har han gjort mange gange før, og han har efterhånden prøvet panenka'en af et par gange, og det gjorde han sørme også mod Norge, og endnu engang lykkedes det for ham at snyde målmanden til at kaste sig, og så stod der 2-1 til Spanien, som også blev kampens resultat.

Næste opgave for spaniernes vedkommende er mod Malta, mens Norge skal møde Sverige i en ægte nordisk klassiker.