Kometen Kean sikrede Juventus-sejr mod AC Milan

19-årige Moise Kean blev matchvinder i Juventus' sejr over ærkerivalerne AC Milan.

Juventus slog lørdag aften ærkerivalerne AC Milan med 2-1 i en kamp, hvor 19-årige Moise Kean blev matchvinder få minutter før tid.

Begge mandskaber måtte undvære nogle af deres profiler, da Juventus var uden Cristiano Ronaldo, mens AC Milan ikke havde Gianluigi Donnarumma og Lucas Paqueta med.

I kampens første halvleg var det til gengæld AC Milan, der klarede sig bedst uden deres skadesramte profiler, og allerede efter to minutter havde angriber Krzysztof Piatek chancen for at bringe gæsterne foran. Polakkens hovedstød gled dog akkurat forbi mål.

AC Milans overtag fortsatte imidlertid, og i slutningen af første halvleg appellerede Milan for straffe for hånd på bolden, men efter at have konsulteret videodommeren, VAR, dømte dommeren ingenting.

Milano-klubben kom dog foran umiddelbart efter. Juventus’ Leonardo Bonucci smed bolden væk, og AC Milans Tiemoue Bakayoko spillede Piatek fri i feltet, hvorfra den polske angriber køligt satte sit 29. sæsonmål i kassen.

Målet fik Juventus til at vågne, og i slutningen af første halvleg fik de presset AC Milan. Det bød blandt andet på et kvalificeret saksesparksforsøg fra Mario Mandzukic, men Pepe Reina var på plads i målet, og AC Milan kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Efter 60 minutter kom udligningen til gengæld. Matteo Musacchio nedlagde Paulo Dybala i AC Milan-feltet, hvilket fik dommeren til at dømme straffe. Det tog Dybala selv, og argentineren havde ingen problemer med at bringe balance i regnskabet.

Til slut fik Juventus lagt et pres på AC Milan, og det resulterede også i et sejrsmål fem minutter før tid. Miralem Pjanic spillede flot unge Moise Kean fri, og den 19-årige italiener bankede resolut bolden i mål. Det var Keans femte sæsonmål.

Juventus sikrede dermed alle tre point, og det betyder, at de nu har hentet 84 point efter 31 runder og har 21 point ned til Napoli på andenpladsen. Det betyder, at Juventus bliver mestre, hvis Napoli taber til Genoa søndag, eller hvis Juventus selv vinder i næste weekend. AC Milan er nummer fire med 52 point.