Bedst og værst: Saksespark og gensyn i intens topkamp
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Bedst og værst: Saksespark og gensyn i intens topkamp

Tipsbladet.dk zoomer ind på det bedste og værste fra Superliga-topkampen i Odense.

OB – FC København 0-1 (0-0)

0-1 Dame N’Doye (75.)

Kampens bedste:

OB:
Midtbanemanden Jens Jakob Thomasen har haft en vanskelig sæson med en skade og manglende spilletid i skyggen af anfører Janus Drachmann, men i kaptajnens fravær har unge Thomasen gjort det godt. Søndag styrede han OB’s midtbane fornemt og havde flere gode aktioner offensivt, såvel som defensivt. En stærk kamp af fynboen, der blev udskiftet til publikums ovationer 15 minutter før slutfløjt – minuttet senere scorede FCK.

FC København:
Dennis Vavro var igen solid i FC Københavns bagkæde. Slovakken havde godt styr på Bashkim Kadrii og Anders K. Jacobsen, og flere gange viste han også offensivt overskud ved at drive bolden fremad og skabe gode situationer for FC København på OB’s banehalvdel. Det vil ikke være overraskende, hvis udlandet snart kalder på 22-årige Vavro, der dog har kontrakt med Superligaens tophold frem til sommeren 2022.

Kampens værste:
Det var en seværdig topkamp med mange dueller og intens stemning, men det var ærgerligt at se spillere og trænere fra begge hold være konstant på nakken af dommer Jakob Kehlet. Det nytter sjældent noget at skabe sig foran manden med fløjten, så måske kunne kræfterne bruges anderledes?

Kampens detalje:
Det var en særlig kamp for flere af opgørets aktører. FC Københavns fynbo Rasmus Falk spillede mod sine tidligere holdkammerater fra OB, mens OB’s københavner Bashkim Kadrii spillede mod sine tidligere holdkammerater fra hovedstaden. Sidstnævnte gjorde sig bemærket, da han midtvejs i første halvleg havde et veludført saksespark, der strøg lige over målet. Rasmus Falk fik undervejs det fynske publikum på nakken, men ellers havde de to spillere, der i øvrigt er gode venner, ikke deres bedste kamp i Odense søndag aften.