Lyngby jubler over stadionplaner: Har potentiale til at blive en gamechanger
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
1. division

Lyngby jubler over stadionplaner: Har potentiale til at blive en gamechanger

Klubben fra NordicBet Ligaen står til at få nyt stadion, og det er de meget, meget glade for.

Mens 2018 var lidt af et rædselsår for Lyngby Boldklub, der var tæt på at gå konkurs, mistede flere vigtige spillere, rykkede ud af Superligaen og havde et forfærdeligt halvår i NordicBet Ligaen, har 2019 været lidt af en solstrålehistorie for klubben.

Lyngby har hentet masser af point i forårssæsonen, og ikke nok med at klubben har meldt sig tilbage i NordicBet Ligaens topstrid, har klubben netop fået positive meldinger angående stadion.

Det er Lyngby-Taarbæk Kommune, der planlægger et salg, så en ny ejer kan bygge en moderne arena, der også har plads til omkring 300 studieboliger.

Og det vækker ikke overraskende glæde i Lyngby Boldklub, hvor man gerne vil have gode og moderne faciliteter, der lever op til Superliga-kravene.

- Det har potentiale til at blive en gamechanger for os, for bedre faciliteter og rammer løfter det hele - og her tænker vi både fodboldmæssigt på bredde, talentudvikling og førstehold, men også på økonomien, siger direktør Andreas Byder til tipsbladet.dk og forklarer:

- Alle cases viser, at et nyt og moderne stadion bidrager positivt økonomisk, så når vi kalder det en gamechanger, så er det blandt andet ud fra en økonomisk betragtning, for vi ved, at det vil bidrage positivt til vores plan om bæredygtighed.

Dermed rykker klubben også længere væk fra et salg, og interessen for at holde i klubben er stor fra ejerkredsens, Friends og Lyngbys, side.

- Vi har lagt en ambitiøs, men realistisk tre-års-plan for klubben, og den kæmper vi hver dag for at eksekvere. Lykkes vi med planen, så bliver klubben bæredygtig økonomisk, og kan vi fortsat opfostre talenter i samme omfang som hidtil, så er der principielt ingen grund til at sælge klubben, siger Andreas Byder.

Og Lyngby Boldklub regner selv med at spille en væsentlig rolle i den færdige model omkring stadion.

- Der mangler stadig en masse detaljer om betingelserne i udbuddet, og dem kender vi først senere på året, så i det lys er det lidt tidligt at svare på. Men vi har jo en uopsigelig lejeaftale, som gør, at vi naturligt bliver inddraget i et eller andet omfang, så vi er sikret at komme til bordet ad den vej.

- Men det, som er offentliggjort nu omkring boligbyggeri og et nyt Superliga-stadion, ser vi særdeles positivt på. Det vil flytte klubben fremad på stort set alle tænkelige områder, siger Andreas Byder.

Lyngby Stadion rummer i dag 10.000 tilskuere, hvoraf kun de 2.800 er overdækkede siddepladser.

Det er planen, at det nye stadion "skal være et lukket opvisningsstadion, som opfylder DBUs krav". Det vil sige de nye stadionkrav, der dikterer plads til 6.000 siddende tilskuere og samtidig overdækkede tribuner hele vejen rundt om banen.