Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Esbjerg fB

Et af holdene kan blive sat af i kampen om bronzemedaljer - men hvem bliver det?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcnefb #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Der har måske lige været en uafgjort eller to for meget, men ellers er det svært at sætte en finger på FC Nordsjællands forår:Holdet fik sig presset ind i top 6 og er stadig ubesejret på denne side af vinterpausen.

Det ser desuden ud til, at forsvaret har fået sat prop i. FCN har kun lukket ét mål ind i de seneste tre kampe, og det var endda et uheldigt et af slagsen, da bolden gik i gennem benene på målmand Peter Vindahl Jensen. Med til historien hører dog også, at han i kampen mod Brøndby IF måtte hive flere gode redninger frem for at holde bolden ud af målet indtil overtiden.

Det bliver i det hele taget interessant at følge målmandsduellen i klubben. Nicolai Larsen havde ellers siddet sikkert på pladsen gennem hele sæsonen, men i forrige runde fik Vindahl chancen, fordi Larsen havde været syg, og her gjorde han det så godt, at han fik genvalg mod Brøndby. Han siger selv, at han ikke ved, om han står igen mod Esbjerg.

En mand, der dog helt sikkert ikke spiller, er Mikkel Rygaard, der ventes ude de næste fem uger. Også langtidsskadede Martin Frese er ukampdygtig.

Esbjerg fB:
Det går lidt op og ned, når Esbjerg spiller. Holdet har ikke vundet to kampe i streg siden oktober, men omvendt har det heller ikke tabt to i streg i foråret. Sidstnævnte statistik holdt Rodolph Austin lige nøjagtig i live i seneste runde, da han i overtiden udlignede til 2-2 mod FC Midtjylland.

Før slutspillet lignede EfB et af de svageste hold i top 6, især bedømt på den aktuelle form, men vestjyderne har gjort fint væsen af sig i de to kampe mod rækkens to bedste hold, FC København og FC Midtjylland. FCK måtte ganske vist spille det mest af kampen med en spiller i undertal, men det skal ikke ligge Esbjerg til last.

Opgøret i Farum kan blive afgørende for, om FC Nordsjælland eller Esbjerg skal falde fra i kampen om bronze. Holdene er henholdsvis fem og fire point efter OB på tredjepladsen, og hvis et af dem taber, og fynboerne vinder, er der selvsagt lang vej op.

Cheftræner John Lammers kan desuden konstatere, at han får to spillere tilbage fra karantæne på søndag. Både Lasha Parunashvili, der blev udvist mod Vejle i grundspillets sidste runde, og Jeppe Brinch sad ude mod FC Midtjylland, men er færdig med at afsone.

Til gengæld skal Lammers finde en løsning på venstre back, hvor Jesper Lauridsen, der ellers har spillet samtlige minutter i ligaen og pokalturneringen i denne sæson, er i karantæne. Derudover er Rodolph Austin blevet skadet til fredagens træning, så han er også ude.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Esbjerg fB: Jesper Lauridsen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl Jensen – Mumin, Nelsson, Yttergård Jenssen – Bartolec, Kudus, Kofod Andersen, Valentin – Skov Olsen, Damsgaard, Rasmussen

Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Møller, Halsti, Brinch – Holse, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Tighadouini – Yakovenko

Profilen:
Rodolph Austin viste i seneste runde, at han kan tage kampen op mod de store drenge, her i skikkelse af Paul Onuachu og Mayron George, men han har tidligere i sæsonen haft problemer, når han skulle ud at løbe med folk med fart. Det er nogle helt andre offensive typer FC Nordsjælland har end FC Midtjylland, og det aldrende EfB-stopperpar kommer på en prøve.

Vidste du, at..:
Esbjerg er i øjeblikket i gang med en stime på fem nederlag på udebane i stræk. Det er en tangering af klubrekorden i Superliga-sammenhæng. Holdet har ikke vundet på fremmed græs siden oktober.

Dom:
Bedømt på aktuel form er det ikke svært at udpege en vinder, men omvendt er det værd at huske, at det seneste opgør mellem de to hold endte 3-0 til Esbjerg.

Denne gang ender det næppe lige sådan, og det er nok mere sandsynligt, at det går som i sæsonens første opgør mellem de to hold, da det endte 1-1. Det bliver buddet igen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: