Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Vigtigt møde for begge klubber, der skal bruge point i jagten på at ende i top tre.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 16.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Jens Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #efbbif #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
John Lammers og Esbjerg bliver bare ved med at levere. Søndag fik holdet en imponerende sejr på 2-1 ude over FC Nordsjælland, og det var anden gang i denne sæson, at klubben kom fra Farum med en sejr.

Det var ikke forventet, at oprykkerklubben kunne komme i top seks, og da det lykkedes, var det ikke forventet, at holdet kunne kæmpe med om tredjepladsen. Men det gør vestjyderne, der med syv runder igen af mesterskabsspillet ligger nummer fire - to point foran Brøndby, der er modstanderen torsdag, og bare et enkelt point efter OB på tredjepladsen.

Til opgøret mod Brøndby er Esbjerg formentlig uden Rodolph Austin igen, mens også Patrick Egelund ventes at sidde ude. Yuri Yakovenko udgik af opgøret mod FCN med en skade, og den kan måske holde angriberen fra banen mod Brøndby. Jesper Lauridsen vender tilbage fra overstået karantæne.

Brøndby IF:
Martin Retov og Brøndby IF tabte søndagens københavnske derby til FC København, og nu venter en ny og svær kamp for mandskabet, der er ude mod EfB. Sidst, de to hold mødtes, vandt hjemmeholdet Esbjerg med 2-1, og den kamp endte med at blive Alexander Zornigers sidste i spidsen for Brøndby. Han blev fyret efterfølgende.

Nu vender Brøndby så tilbage til det vestjyske og skal forsøge at få noget med fra opgøret.

Et nederlag vil være problematisk for holdet, der i så fald vil være fem point efter EfB, mens OB kan være seks point foran, hvis fynboerne besejrer FC Nordsjælland.

Til opgøret er Brøndby uden den langtidsskadede Kasper Fisker, mens Lasse Vigen Christensen også var ude af opgøret mod FCK. Han er ude igen. Anthony Jung har mistet sin plads på holdet efter flere dårlige præstationer.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg - Anyembe, Brinch, Halsti, Lauridsen - "Lungi", Parunashvili, Kauko - Holse, Petre, Tighadouini

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Mensah - Radosevic - Kaiser, Tibbling - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

Profilen:
Carlo Holse kom igen på tavlen for Esbjerg, da han scorede målet til 2-1 mod FC Nordsjælland søndag. Det var kantspillerens tredje mål i otte kampe for Superliga-oprykkerne, og i det hele taget har han vist så gode kvaliteter, at det er en af de spillere, udeholdet i særdeleshed skal have et øje på.

Vidste du, at..:
Brøndby vandt i 2001 med hele 7-0 ude over Esbjerg. Det er den dag i dag stadig klubbens største sejr på udebane i Superligaen - tangeret af en sejr på 7-0 ude over AGF i august 2016. Brøndbys største nederlag på hjemmebane kom dog også mod Esbjerg, da det i 2004 blev til et nederlag på hele 1-6. 

Dom:
Det bliver interessant at se, hvor udeholdet står i forhold til sidst, det var på besøg i Esbjerg. Brøndby spillede en skidt kamp dengang og var næstbedst, og nu får Martin Retov så chancen for at vise, at hans mandskab er bedre rustet.

Esbjerg går ind til kampen velvidende, at en sejr kan sætte både Brøndby og FCN lidt af i kampen om en top tre placering, så der er meget på spil for begge mandskaber.

På papiret har udeholdet de bedste spillere, og så er spørgsmålet, om Martin Retov også kan få vist, at det er det bedste hold.

Vi tror på, at Brøndby har lært noget af sidst, og at holdet denne gang tager fra Esbjerg med en sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: