Video : Tipsbladet
Generelle

"TK" takker af i Australien: Vender hjem til dansk fodbold

Thomas Kristensen vender til sommer tilbage til Danmark, og han håber på at få kontrakt i en dansk klub.

Selv om han onsdag runder 36 år, tænker tidligere FC Nordsjælland- og FC København-spiller Thomas Kristensen slet ikke på at stille støvlerne på hylden.

Den centrale midtbanespiller, der har syv A-landskampe på cv'et, har kontraktudløb til sommer i australske Brisbane Roar, og når kontrakten løber ud, forlader han også endegyldigt Australien og udlandet for at vende hjem til Danmark.

Det bekræfter Thomas Kristensen over for tipsbladet.dk.

- Det er nok mere en familiemæssig beslutning end en fodboldmæssig. Jeg har været glad for at være i Australien, men min kone har fået en god jobmulighed i Danmark. Vores børn er blevet 10 og syv år, så det er god timing for dem også, siger Thomas Kristensen til tipsbladet.dk.

Der resterer to runder af den australske liga, inden Thomas Kristensen kan begynde at pakke sine ting i flyttekasser og få dem med hjem. Imens er familien allerede rejst til Danmark, hvor børnene er kommet i danske skoler, og hvor midtbanespilleren altså selv håber på at få sig en kontrakt. For fodbold er der stadig masser af lyst til.

- Jeg brænder meget for at spille videre, siger midtbanespilleren og forklarer:

- Jeg kan jo ikke løbe fra, at jeg bliver 36 år, men i det meste af min karriere har jeg været skadesfri. Jeg har aldrig været specielt hurtig, så jeg har næsten ikke kunnet blive langsommere af at blive ældre. Jeg er afhængig af at tænke hurtigt. Jeg ved godt, at det nærmer sig slutningen, men jeg elsker fodbold. At træne og spille kampe. Jeg har venner, der er stoppet, som også har sagt, at de gerne ville have spillet et år mere. Det bliver en almindelig hverdag, når man stopper.

"TK", som han kaldes, har ikke noget på plads for fremtiden, og derfor er han åben for det meste inden for Danmarks grænser. Nu glæder han sig til at færdiggøre sæsonen i Australien, tage på en ferie og derefter vende tilbage og se på, hvad der kan ligge af kontraktmuligheder i Danmark.

- Om det bliver Superliga eller 1. Division, det må tiden jo vise. Jeg føler stadig, jeg har meget fodbold tilbage i mig. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er 25 år længere, men jeg deltager i hver eneste træning og bliver ikke sparet, fordi jeg har været forskånet for skader i min karriere, siger han.

Udover at spille har Thomas Kristensen også planer om at tage sin T-træner-licens gennem Dansk Boldspil-Union, fordi den del af spillet altså også lokker.

Det var i 2014, at Thomas Kristensen forlod dansk fodbold og tog til Holland, hvor han fik kontrakt i ADO Den Haag. I 2016 skiftede han altså til Australien og Brisbane Roar, som han taler meget, meget varmt om, blandt andet fordi det også uden for banen er et eventyr.

I friweekender har han kunnet tage ud for at dykke i verdens største koralrev, Great Barrier Reef, eller tage til storbyen Sydney. Derfor vil han også anbefale andre spillere at prøve sig af i et land som Australien, inden karrieren slutter, fordi man ud over løn og fodbold får store oplevelser.

- Det er et fantastisk land. Der er efterhånden også ved at være en del andre danskere hernede - det vil jeg klart anbefale til andre, lyder det.

I Brisbane Roar har Thomas Kristensen denne sæson været holdkammerat med danske Tobias Mikkelsen. Der resterer som sagt to runder for klubben, der ikke har haft den bedste sæson og ligger næstsidst.