Schöne assisterede da Ajax-kaptajnen pandede holdet videre i Champions League

Juventus kom foran, men Ajax fik udlignet, og anfører Matthijs de Ligt pandede et Schöne-hjørnespark i nettet. Dermed avancerer Ajax til semifinalen af Champions League.

Efter 1-1 i første kamp var alt åbent i returkampen mellem Juventus og Ajax i Champions League-kvartfinalen tirsdag aften i Torino. Favoritterne fra Juventus kom på 1-0, men Ajax kom tilbage og vandt med 2-1, og de er dermed semifinaleklar.

Det var en meget nervøs start fra begge mandskaber, men langsomt overtog de tekniskstærke Ajax-spillere på bolden. Det bød på flere gode kombinationer omkring især Dusan Tadic.

Alligevel var det hjemmeholdet, der slog til først, og selvfølgelig skulle det være Cristiano Ronaldo. Den giftige angriber kom først på et hjørnespark, og så var der kurs mod seminfinalen for de italienske mestre.

Ajax appellerede i situationen for frispark, men det var meget tydeligt på VAR, at det var to holdkammerater, der skubbede til hinanden, og derfor blev målet korrekt godkendt.

En håndfuld minutter senere kom der balance i regnskabet, da Donny van de Beek pludselig var fuldstændig alene med Wojciech Szczęsny, fordi Mattia De Sciglio hang.

I pausen skiftede værter anfører Paulo Dybala ud med unge Moise Keane, men det var fortsat gæsterne, der dominerede, og flere gange måtte Szczesny diske op med store redninger.

Det holdt kun til midtvejs i havlelgen. Matthijs de Ligt kommer højest på et hjørnespark fra Lasse Schöne, og så var de unge Ajax-spillere videre i turneringen.

Faktisk scorede gæsterne igen. Hakim Ziyech kanonerede bolden op i det lange hjørne, men tidligere i sekvensen havde marokkaneren stået offside, og målet blev korrekt annulleret.

Juventus havde svært ved at skabe chancer, og først til sidst var det tæt på, da hjemmeholdet appellerede for straffespark for hånd på bolden, men VAR sagde nej, og så var sensationen fuldendt.

Den eneste dansker, der kom i aktion, var Lasse Schöne. Kasper Dolberg kunne se Ajax-mandskabet triumfere fra bænken, mens Rasmus Nissen sad på tribunen.