Video : Tipsbladet
Champions League

Juventus bløder på børsen efter chokexit i Champions League

Juventus lider dagen derpå, hvor værdien af klubben falder voldsomt.

Der var store stigninger på den italienske børs på Juventus-aktien, da Torino-klubben hentede Cristiano Ronaldo til klubben tilbage i sommeren, men efter nedturen tirsdag aften i Champions League, hvor han røg ud i kvartfinalen mod Ajax er den faldet langt ned.

Da Børsen i Milano åbnede onsdag morgen dykkede den over 21 procent, og som dagen kom videre var det største lavpunkt på 25 procent. Siden har den dog rettet sig lidt op til 17 procent i minus i forhold til tirsdag, da børsen lukkede. Det skriver den italienske avis Il Giornale.

Forud for kampen havde Juventus spillet 1-1 i udekampen, men med et nederlag på 1-2 til den hollandske hovedstadsklub med Lasse Schöne på holdet, blev det til exit for den italienske storklub, som ellers havde sat netop Champions League som et stort mål for sæsonen.

Ikke desto mindre er nederlaget startskuddet for et af de største nedture på børsen for Juventus-aktien, som ellers også fik et stort dyk, da man tabte den første kamp mod Atletico Madrid tidligere på denne sæson.

Det er endvidere ikke bare markedsværdien, der er faldet for Juventus. En præmiesum på knap 100 millioner kroner er italienerne nu gået glip af, som de ellers havde fået for at komme til semifinalen. Endelig kunne de i sidste ende have fået 250 millioner kroner for at vinde hele turneringen.

Juventus kan dog få et stort plaster på såret på lørdag, hvor de møder Fiorentina, hvor et enkelt point vil sikre dem det ottende italienske mesterskab i træk.