Superliga-afgørelse - hvordan ser medaljekampen ud i mestersskabsspillet?
.
Spil

Superliga-afgørelse - hvordan ser medaljekampen ud i mestersskabsspillet?

Superligaen 2018/19 nærmer sig sin afslutning- hvordan ser kampen om medaljerne ud i mestersskabsspillet?

Efter en sæson med 14 hold besluttede Divisionsforeningen igen at lave om på strukturen i Superligaen for sæsonen 2020/21 med sæsonen 2018/19 som overgangssæson. Vi ser her på forskellene i de to modeller samt på, hvordan de sidste kampe ser ud i foråret.

Først skulle der kun være 12 hold i Superligaen. Så skulle der være 14 hold, og nu skal der fra sæsonen 2020/21 være 12 hold igen. Forvirret? Vi forsøger selv at holde tungen lige i munden og kort opridse situationen: I 2016/17 blev strukturen ændret, så Superligaen blev udvidet med to hold fra 12 til 14, som mødte hinanden ude og hjemme i et grundspil. Herefter gik nr. 1-6 videre til mesterskabsspillet, hvor de tog deres point fra grundspillet med og mødte hinanden ude og hjemme, så en vinder til sidst kunne kåres.

De otte dårligste fra gruppespillet blev opdelt i to puljer, hvor nr. 7, 10, 11 og 14 mødtes i en pulje og nr. 8, 9, 12 og 13 i en anden. Her tog de også deres point fra grundspillet med og mødtes i en ude og en hjemmekamp. Til sidst udmundede det sig i en række playoffkampe, hvor det blev afgjort, hvem der rykkede ned i 1. division.

"Lyngby Boldklub - FC Midtjylland" (CC BY 2.0) by Stig Nygaard I den nye struktur, som træder i kraft fra sommeren 2020, er Superligaen igen reduceret til 12 hold, som møder hinanden ude og hjemme i grundspillet. De seks bedste går på samme måde som i dag videre til et slutspil, hvor de spiller ude- og hjemmekampe. Holdene fra 7-12. pladsen spiller på samme måde mod hinanden i et gruppespil, hvor de to dårligste rykker ned. Sæsonen 2019/20 bliver en overgangssæson, hvor der bliver tre nedrykker og kun en oprykker fra 1. division.

Mesterskabsspillet er lige på trapperne
Den 17. marts sluttede grundspillet i Superligaen, hvor FCK, FC Midtjylland, OB, Brøndby IF, Esbjerg fB og FC Nordsjælland kvalificerede sig. Den første topkamp spilles allerede den

18. april 2019 i Parken, når FCK tager imod FC Midtjylland. Her tror vi på en smal sejr til FCK, som også hos nordiske bookmakere giver odds 1.55 som vinder af Superligaen mod FC Midtjyllands odds 2.35. Hvis spillere, som better fra Norge gerne vil spille oddsspill i Danmark, kan de finde sider på nettet, som anbefaler de bedste steder bettingudbydere.

Samtlige seks hold sluttede grundspillet af med en sejr, men da alle hold som sagt tager pointene med fra grundspillet, har FCK og FC Midtjylland med henholdsvis 61 og 60 point to klare favoritpositioner. De fire øvrige hold ligger med et spænd mellem 36 og 42 point, så om ikke andet kan der blive spænding om bronzemedaljerne.

Der er lave odds på, at OB ender i Top3, hvilket – udover det ydmygende 6-1 nederlag til FCK 10. februar – hænger sammen med en række gode resultater på det seneste, som lover godt for foråret. Siden 17. februar har københavnerne vundet seks ud af seks kampe. De dårligste odds for en Top3-placering hos Unibet går lige nu til FC Nordsjælland, som giver hele 10.00.

Om en uge går det løs, og vi glæder os til at få forløst spændingen på placeringerne i mesterskabsspillet