Video : Tipsbladet
Superliga

Nye homofobiske tilråb: FCM-fans bliver ikke straffet

Videoer på de sociale medier viser FCM-fans, der synger homofobiske sange om Viktor Fischer. Det bliver dog ikke sanktioneret, slår Fodboldens Disciplinærinstans fast.

Fodbolden har vist sig fra en af sine grimmeste sider i Danmark i de seneste uger, hvor flere Superliga-spillere er blevet udsat for homofobiske råb. Det har fået Superliga-klubberne til at sætte ekstra fokus på de diskriminerende tilråb. 

Det var Viktor Fischer, der satte debatten i gang, da han italesatte problemet efter FCK's kamp i Odense. Efterfølgende har Brøndbys fans sunget om Viktor Fischer, og søndag var den så gal igen, da der begyndte at florere videoer på de sociale medier, hvor visse FCM-fans synger homofobiske sange om Viktor Fischer. 

Formanden for Fodboldens Discplinærinstans, Jens Hjortskov, fortæller dog nu, at FCM-fansenes sange ikke bliver sanktioneret. 

- Vi mener ikke, vi har hjemmel til at sanktionere klubben i den her situation efter de regler, vi er underlagt. Vi har en fast praksis om, at vi ikke håndterer og sanktioner sager, der foregår efter kampen udenfor stadion. Det kræver at reglerne bliver ændret, siger Jens Hjortskov til BT

Formanden for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ser dog ikke en ændring være nødvendig, da han ikke mener, at de kan gøres ansvarlige for, hvordan grupper foretager sig i samfundet. 

FC Midtjyllands officielle fanklub, Black Wolves, har taget afstand fra ytringerne. 

Se den omtalte video i afspilleren øverst i artiklen.