Video : Tipsbladet
Superliga

Skov og N'Doye nedlægger legendarisk Brøndby-duos rekord

FC Københavns målfarlige makkerpar Dame N'Doye og Robert Skov indtager tronen på vild rekordliste.

Da FC København overbevisende vandt med 3-0 ude over FC Nordsjælland og dermed spillede sig mere end tæt på det danske mesterskab, var det med både topscorer Robert Skov og Dame N'Doye som målscorer. Skov har nu scoret 25 og N'Doye 19 mål.

Dermed har den målfarlige duo scoret 44 mål i sæsonen, hvilket er ny rekord i Superligaen .

Inden havde FCK-duoen tangeret den hidtidige rekord, der lød på 42 scoringer, der gennem historien har været præsteret to gange for et makkerpar i Superligaen.

Første gang det skete var tilbage i sæsonen 1997/98, hvor Brøndbys danske mestre havde Ebbe Sand og Bo Hansen til sammen scorede 42 kasser. (Ebbe Sand 28 mål og Bo Hansen 14 mål.) 

Siden gjorde FC København-duoen Dame N'Doye og Cesar Santin Brøndby-bombernen kunststykket efter, da det i sæsonen 2010/11 også blev til 42 mål (Dame N'Doye 25 mål og Cesar Santin 17 mål.)

Dermed sletter Dame N'Doye altså både Brøndby-duoen og sin egen tidligere rekord sammen med Robert Skov. 

Dame N'Doye er i forvejen indehaver af rekorden som den mest scorende udenlandske spiller i Superligaen med sine nu aktuelle 78 scoringer. Robert Skov er fortsat på rekordjagt i forhold til at blive den mest scorende topscorer i Superligaen, hvor Ebbe Sands 28 mål fortsat står som flest.