Video : Tipsbladet
Superliga

Dortmund og Galatasaray scouter i Esbjerg i aften: Det er usædvanligt

Der er omkring 15 klubber repræsenteret ved talentspejdere og sportsdirektører i Esbjerg, når hjemmeholdet møder FC Nordsjælland i aften. Det er usædvanligt mange.

Sæsonens store positive overraskelse har været Esbjerg fB, der trods rollen som oprykker indtager en aktuel tredjeplads i Superligaen og synes på vej mod klubbens bedste ligasæson siden 2003/04.

Den slags skaber interesse for holdets spillere, og det mærker EfB på en håndgribelig måde i aften. Her vil en række klubber være repræsenteret ved talentspejdere og sportsdirektører på tribunen, når FC Nordsjælland gæster Blue Water Arena.

Det gælder blandt andre Borussia Dortmund og Galatasaray, fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen til JydskeVestkysten. Han oplever en stigende interesse for spilerne.

- Det mærker vi både på uformelle snakke med agenter og på fremmødet på stadion. Det er usædvanligt, at der er 15 klubber til en af vores kampe, men det hænger også sammen med, at vi spiller mod FC Nordsjælland, der altid tiltrækker stor interesse, siger sportschefen.

Netop Esbjerg og FC Nordsjælland er to af de klubber i Superligaen, der benytter klubbens egne talenter mest. En opgørelse fra CIES Football Observatory viser, at i FCN går 51 procent af al spilletiden til egenudviklede spillere, mens det for EfB's vedkommende er 41 procent. De to tal har kun AaB overgået.

Esbjerg kan med en sejr tage et afgørende skridt mod bronzemedaljerne og vil i givet fald være fire point foran OB på fjerdepladsen med tre runder tilbage. FC Nordsjælland ligger aktuelt på sjettepladsen og har 10 point op til Esbjerg.