Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC København

FC København markerer det danske mesterskab med et opgør på udebane mod de nu detroniserede mestre fra FC Midtjylland.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Anders Poulsen
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Ulvene har i et års tid kunnet kalde sig danske mestre, men nu skal FC Midtjylland tituleres de detroniserede mestre. Kenneth Andersens mandskab har ikke kunnet følge med FCK i det igangværende slutspil og har smidt alt for mange point, og i søndags kom regningen så - det bliver sølv i år for FCM.

FC Midtjylland skyder meget på, at de har savnet marginalerne, men i den seneste kamp mod OB var det klasse, midtjyderne manglede. En dårlig præstation kastede et 1-3-nederlag til OB af sig, og det var i det hele taget bare en træls dag for FC Midtjylland. 

Søndagens hjemmehold vil helt sikkert gerne levere en god præstation mod FC København og vise, at man godt kan matche løverne, selv om tabellen lige nu siger noget andet, men omvendt venter der også en pokalfinale mod Brøndby den 17. maj, som alt andet end lige vil have højere prioritet. 

Så spørgsmålet er, om Kenneth Andersen sender et reservespækket mandskab på banen mod FCK? Ulvene har så bred en trup, at han bør kunne slippe af sted med det.

FCM har ingen i karantæne.

FC København:
Ståle Solbakkens mandskab må virkelig fryde sig i øjebliket. I sidste uge blev FCK danske mestre på hjemmebane lige foran arvefjenderne fra Brøndby IF og 33.000 feststemte fans, og nu kan holdet fejre triumfen for snuden af en flok slukørede FCM-spillere i Herning. Der bliver drysset salt i nogle åbne sår i øjeblikket. 

FCK har for alvor sat tingene i plads i det igangværende mesterskabsspil, hvor holdet har vundet samtlige kampe. Derfor kan man heller ikke andet end at udråbe løverne som nogle helt fortjente mestre. 

FCK har nu - groft sagt - ikke mere at spille for i denne sæson, og derfor skal det blive spændende at se, om Ståle Solbakken, der har roteret meget lidt på sit hold i slutspillet, giver nogle af de ydre mandater i truppen lidt spilletid. Måske en spiller som William Kvist skal have lov til at dufte lidt savsmuld, inden han går på pension. Derudover kan der måske blive spilletid til Stephan Andersen? FCK har i ugens løb præsenteret Sten Grytebust som ny keeper fra den kommende sæson, og det kan betyde et farvel til den tidligere landsholdsspiller.

Heller ikke FCK har karantæner, men Pieros Sotiriou, Dame N'Doye, Carlos Zeca og Nicolaj Thomsen ude med skader, ligesom Robert Mudražija er færdig for sæsonen. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Scholz, Nicolaisen - Thychosen, Poulsen, Sparv, Kurzawa - Brumado, Onuachu, Mabil

FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Papagiannopoulos, Boilesen - Skov, Kvist, Falk, Daramy - Fischer, Wind

Profilen:
Sotirios Papagiannopoulos kunne være et bud på en spiller, der får chancen for FCK mod FCM. Svensk-grækeren har savnet spilletid, og han har i ugens løb udtalt til svenske medier, at der er interesse fra hjemlandet. "Sotte" røg af FCK-holdet, da Andreas Bjelland kom til, og det har bestemt ikke været nogen mindeværdig sæson. Søndag kan han få chancen for at vise sig frem, og det vil han helt sikkert gerne mod FC Midtjylland, der tidligere har gjort et ihærdigt forsøg på at hente midtstopperen til klubben, da han spillede for Östersund. 

Vidste du, at..:
FC København har indtil videre et snit på 2,48 point, og det er det bedste i Superligaens historie. Det næstbedste snit står der også FCK ud for - det var i sæsonen 2010/11, hvor løverne havde et snit på 2,45.

Dom:
Hvad der for bare en måned siden lignede et helt afgørende slag i guldkampen er pludselig blevet forvandlet til et opgør, hvor der reelt ikke står noget på spil for de to hold. Det skal nu nok blive seværdigt og intenst alligevel. FCK vil sætte to streger under mesterskabet ved at udklassere FCM, mens værterne vil vise, at de sagtens kan måle sig med de nykårede mestre. Det er to hold, der aldrig vil lægge sig ned mod hinanden. Vi skyder på en god kamp i Herning, som ender 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: