1. division

Silkeborg IF og Viborg FF delte i topbrag

Pointene blev ligeligt fordelt, da Viborg FF og Silkeborg IF tørnede sammen i en direkte duel om førstepladsen i NordicBet-ligaen.

Tirsdag aften dannede JYSK Park rammerne for et vaskeægte topbrag i NordicBet-ligaen, hvor 9117 tilskuere havde fundet plads på tribunerne. Viborg kom på besøg hos hjemmeholdet fra Silkeborg, der inden kampen lå på førstepladsen i tabellen med blot et enkelt point ned til udeholdet.

Derfor var det et sultent Viborg-mandskabet, der kom til Silkeborg, og det var ganske tydeligt fra kampens start. Der gik nemlig kun ni minutter, før Viborg bragte sig i front, da anfører Jeppe Grønning prikkede bolden i mål efter et hjørnespark.

Der skulle dog mere til at sætte gang i Silkeborg-mandskabet, og det udnyttede Mikkel Agger, som gjorde det til 0-2 blot fire minutter efter den første scoring.

Efter 13 minutters spil kunne hjemmeholdet altså se dem selv være bagud med to mål, og først der begyndte de at vågne op. Langsomt fik de spillet sig ind i kampen, og fem minutter før pausen kom reduceringen så. Silkeborg fik tildelt et kontroversielt inddirekte frispark, som Ronnie Schwarts tog sig af på fin vis. Han sendte kuglen i netmaskerne til stillingen 1-2.

Efter pausen fortsatte Ronnie Schwartz, hvor han slap. Der skulle nemlig kun gå små fire minutter, før han udlignede til 2-2 for hjemmeholdet, og dermed kunne han kalde sig for dobbeltmålscorer.

Resten af kampen forløb med chancer i begge ender, men ingen af de to mandskab formåede at omsætte dem til mål.

Pointdelingen betyder, at Silkeborg fortsat er at finde på førstepladsen i 1. Division, mens Viborg stadigvæk følger trop på andenpladsen blot et point efter. Der resterer to kampe af sæsonen i 1. Division.