Video : Tipsbladet
Generelle

Morten Wieghorst bringer sig selv i spil til udenlandsk trænerjob

Den tidligere Superliga-træner Morten Wieghorst er smigret over at blive sat i forbindelse med det ledige trænerjob i skotske Dundee FC.

Kasper Hjulmands trænerfremtid har der været sagt og skrevet meget om, og endnu er der ikke noget på plads for den tidligere FC Nordsjælland- og Mainz-chef, der er eftertragtet og blandt andet har været ønsket i Brøndby.

Men selv om der ikke er noget på plads for Hjulmand, har en ting eftersigende hele tiden været planen - nemlig at han i det kommende job skal arbejde sammen med Morten Wieghorst igen. De to arbejdede sammen i FC Nordsjælland, men nu sår Morten Wieghorst en smule tvivl om, hvorvidt det skal være sådan i den kommende sæson.

Den tidligere landsholdsspiller blev fyret i AaB i slutningen af november og har således gået ledig siden, men nu åbner han op for, at fremtiden kan være i skotsk fodbold - i hvert fald er det ikke sådan, at han skyder rygtet om en fremtid i Dundee FC ned.

Dundee FC spillede Morten Wieghorst i, da han var i skotsk fodbold, og klubben leder efter en manager, efter den nu tidligere manager, Jim McIntyre, mistede sit job.

- For det første er jeg ked af, at Jim McIntyre har mistet sit job. Det er aldrig sjovt som træner. For det andet har jeg altid sagt, at jeg er åben for at komme tilbage til Skotland en dag. Jeg og familien havde en vidunderlig tid i Dundee og Celtic. Vi var der i næsten 10 år og har fantastiske minder. Fansene er passionerede og vidende omkring fodbold. Det er et fantastisk sted at være, fordi de elsker fodbold, siger Morten Wieghorst i et interview med The Scotsman og forklarer:

- For at være mere konkret har der ikke været kontakt (med Dundee), og jeg er ikke en træner, der kan lide at hype mig selv i den kontekst. Skotland er et jo fantastisk sted at være, hvis man kan lide fodbold, og lige nu kigger jeg på mine muligheder, for jeg vil gerne i gang til den kommende sæson.

- Der er en eller to muligheder i Danmark og en eller to muligheder i udlandet. Men man ved jo ikke, hvad det ender med, før man underskriver kontrakten. Jeg overvejer mine muligheder for tiden og udelukker intet, lyder det altså fra danskeren.

De muligheder, Morten Wieghorst nævner i Danmark og udlandet, kan være jobs i Brøndby og Anderlecht, som begge har vist stor interesse i at tilknytte Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst.

Udover en fortid i Dundee var Morten Wieghorst i Celtic, hvor han havde stor succes. Det var også en tid, hvor han blev alvorligt syg med nervesygdommen Guillain-Barrés syndrom.

I trænerkarrieren har han foruden AaB stået i spidsen for AGF, FC Nordsjælland og det danske U21-landshold. Danskeren har desuden været assistent for Michael Laudrup i Swansea.