Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Hjemmeholdet har alt på spil mandag aften mod FC Midtjylland og skal bruge tre point.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #biffcm

Holdnyt:

Brøndby IF:
Der var drama for alle pengene, da Brøndby IF og FC Midtjylland i fredags mødtes i pokalfinalen, men de forsvarende mestre fra Brøndby måtte se modstanderen fra FCM løbe med titlen.

Det betyder, at Brøndbys europæiske deltagelse i den kommende sæson nu hænger i en tynd tråd.

Brøndby IF skal vinde de to sidste kampe i sæsonen - det betyder til gengæld også, at klubben så ender som nummer fire i Superligaen, da der venter er en udekamp mod OB i sidste runde. En fjerdeplads giver adgang til en playoffkamp mod Superligaens syvendeplads om en europæisk plads i næste sæson. Så der bør være masser af tænding fra hjemmeholdet, når FCM igen er modstanderen.

Ante Erceg var i karantæne i pokalfinalen, men han er tilbage i truppen - ude er derimod Kevin Mensah og Nilkolai Laursen sammen med de langtidsskadede spillere Joel Kabongo og Kasper Fisker.

FC Midtjylland:
Officielt er sæsonen ikke slut for FC Midtjylland - de mangler to kampe - men reelt er den, efter klubben fredag vandt sin første pokaltriumf nogensinde. Efter 120 minutters fodbold mod Brøndby fredag var det Alexander Scholz, der blev matchvinder med sin scoring fra pletten i straffesparkskonkurrencen.

Dermed ender sæsonen med en andenplads og en pokaltriumf for klubben fra Herning og Ikast.

De 120 minutters fodbold kan måske få Kenneth Andersen til at skifte en del på sit hold - flere spillere så dødtrætte ud til sidst, hvilket var forståeligt efter den gode og intense pokalfinale.

Der er også rygter om både sygdom og trætte stænger i det midtjyske.

I skrivende stund har mandskabet ikke udtaget sin trup. Holdet er med sikkerhed uden den skadede Zsolt Korcsmar samt karantæneramte Kian Hansen.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
FC Midtjylland: Kian Hansen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Jung - Kaiser, Radosevic, Mukhtar - Hedlund, Wilczek, Uhre

FC Midtjylland (3-4-3): Andersen - James, Sviatchenko, Nicolaisen - Andersson, Onyeka, Sparv, Kurzawa - Wikheim, Onuachu, Mabil

Profilen:
Dominik Kaiser var både helt og skurk for Brøndby i pokalfinalen. Tyskeren scorede først et flot mål, inden han misbrugte det allerførste spark i straffesparkskonkurrencen. Selv om det endte skidt for Kaiser og BIF i pokalfinalen, er tyskeren i gang med et stærkt forår. Han spiller bedre, end han har gjort tidligere i sin Brøndby-tid.

Vidste du, at...:
Brøndby har det godt, når FC Midtjylland er modstanderen i Brøndby. Klubben fra Herning og Ikast har bare vundet et af de seneste 10 opgør i Brøndby, hvor hjemmeholdet omvendt har vundet fem, og fire er endt uden vinder. Det er som nævnt Brøndby, der har brug for pointene og skal rydde bordet, hvis fjerdepladsen skal i hus.

Dom:
Udeholdet kan gå ind til opgøret uden pres, for klubben har allerede sikret sig Superligaens andenplads og vundet Sydbank Pokalen. Dermed er alt presset på hjemmeholdet Brøndby IF, der dog ved, at vindes de sidste to kampe, ender klubben også som nummer fire i Superligaen.

Samtidig må der være et ønske om hævn fra Retovs mandskab, der altså tabte pokalfinalen med mindst mulig margin til FCM.

Vi tror på, at Brøndby holder liv i drømmen om Europa ved at besejre FC Midtjylland, så det i stedet skal afgøres i sidste runde mellem OB og BIF.

2-1 til Brøndby.

Tidligere indbyrdes kampe og form: