Video : Tipsbladet
Benelux

Vild situation: Træner kan rykke sin kommende klub ned i aften

Det kan næsten gå blive træls for De Graafschap-træner Henk de Jong i aften.

I aften står De Graafschap-træner Henk de Jong overfor sin sidste kamp i spidsen for sin klub, når de møder Cambuur i nedrykningsspillets semifinale. Hvis det bliver til en sejr forlænger han sin klubs muligheder for en fremtid i Æresdivisionen.

Det hører dog med til historien, at træneren også skal træne netop Cambuur i næste sæson, og dermed er han kommet i en rigtig træls situation, hvor han enten redder sin klub og skal træne i den næstbedste række i næste sæson - eller også sender han sin nuværende klub ned og giver Cambuur muligheden for at spille i Æresdivisionen i næste sæson med ham ved roret.

- Jeg er en "sportsmand" og vil ikke rykke ned. Der er ingen i Cambuur, som forventer, at jeg hjælper dem nu. Jeg er træner i De Graafschap, og jeg har ikke været i kontakt med nongen af spillerne i Cambuur endnu, siger De Graafschap-træneren til mediet AD og fortsætter:

- Jeg har hørt fra mange folk i min omgangskreds, at man er bekymret for min situation, men det er nu ikke noget, der bekymrer mig, lyder det fra Henk de Jong.

Men det må siges, at være en meget særpræget situation at være i for Henk de Jong.

Den første kamp mellem de to hold blev spillet i søndags, som endte 1-1 på Cambuurs hjemmebane.