Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - FC Nordsjælland

FC København skal guldfeste lørdag aften, og den perfekte optakt vil være en sejr over FC Nordsjælland.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Johansen
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fckfcn #sldk

Holdnyt:
FC København:
Løverne fejrede allerede mesterskabet efter kampen mod Brøndby, hvor guldet formelt kom i hus, og lørdag holder FC København så en fest mere. Denne gang skal Ståle Solbakkens mandskab have overrakt pokalen og guldmedaljerne. 

Først venter et opgør mod FC Nordsjælland, og FCK er naturligvis favoritter mod Farum-klubben, der ikke har vundet en eneste kamp i slutspillet, men løverne har tabt til både FC Midtjylland og Esbjerg fB, så intet er afgjort på forhånd. 

Man må dog gå ud fra, at FCK vil være stærkt motiverede efter at slutte sæsonen godt af foran mere end 30.000 tilskuere i Telia Parken. Og en fest er bare sjovest efter en god forfest.

I det seneste opgør mod FC Nordsjælland, som FC København tabte 3-4, vogtede tredjevalget Frederik Ibsen målet, fordi Jesse Joronen afsonede karantæne, og Stephan Andersen er skadet. Joronen har nu afsonet sin karantæne, og han vil dermed være tilbage i målet. Stephan Andersen er fortsat skadet, og det samme gælder Nicolai Boilesen. Peter Ankersen sad udenfor i seneste kamp mod Esbjerg, men han er klar mod FCN, hvilket sandsynligvis bliver hans sidste kamp for FC København. 

Ståle Solbakken må også se bort fra en skadet Dame N'Doye, Nicolaj Thomsen og Robert Mudrazija, mens Andreas Bjelland har karantæne.

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland bliver nummer seks i denne sæson - det kan end ikke en sejr i Telia Parken ændre på.

Alligevel vil gæsterne uden tvivl være opsatte på at vinde. Dels for at kunne sige, at de så har prøvet at vinde en kamp i mesterskabsspillet, men også for at kunne sige, at det har prøvet at slå et hold i top seks i det hele taget. Det har Farum-klubben slet ikke prøvet i denne sæson. 

Flemming Pedersens mandskab havde godt fat i OB i anden halvleg i den seneste runde, men resultatet blev 2-2. 

FC Nordsjælland må undvære en karantæneramt Karlo Bartolec i lørdagens kamp. Han var ellers nok løbet med en del opmærksomhed mod FC København. Den kroatiske back er angiveligt meget tæt på at skrive under på en kontrakt med de danske mestre - lægetjekket er allerede bestået. 

Karantæner:
FC København: Bjelland
FC Nordsjælland: Bartolec

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen - Ankersen, Vavro, Papaginnaopoulos Bengtsson - Skov, Zeca, Kvist, Fischer - Daramy, Wind 

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Christensen, Nelsson, Jenssen, Pedersen - Rygaard, Kofod, Kudus - Skov Olsen, Damsgaard, Amon

Profilen:
William Kvist har ikke fået ret meget spilletid i denne sæson, men det er 100 procent sikkert, at han kommer på banen i lørdagens kamp. Det bliver nemlig hans sidste optræden i karrieren. FCK-fansene får uden tvivl lejlighed til at sige farvel til 34-årige Kvist, der har spillet en vigtig rolle i klubbens historie. Spørgsmålet er bare, om Ståle Solbakken bruger Kvist fra start og lader ham få en hyldestudskiftning, eller om han bliver sendt i aktion i anden halvleg. 

Vidste du, at..:
Efter 13 minutter af lørdagens kamp vil det vælte rundt med badedyr på lægterne i Parken. Det har i mange år været en tradition i FC København til sæsonens sidste hjemmekamp, og den opstod i forbindelse med Parken Sport & Entertainments køb af Lalandia i 2004. Så hvis du skal i Telia Parken lørdag - husk badedyr. 

Dom:
Der står ikke rigtigt noget på spil for de to mandskaber, og forhåbentlig betyder det bare, at vi får en løssluppen kamp med mange mål. Der er i hvert fald ingen grund til at have nerver på. Vi gætter på, at FCK og FCN sætter et underholdende punktum for sæsonen og spiller 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: