Video : Tipsbladet
Landshold

Yussuf Poulsen: Har ikke spillet angriber i en 4-3-3 i syv år

Yussuf Poulsen er ikke den store fortaler for, at han skal prøves af som frontangriber på Åge Hareides landshold.

I RB Leipzig spiller Yussuf Poulsen på toppen, og han har i den forgangne sæson også vist større målnæse end tidligere, men på landsholdet bliver han konsekvens brugt på kanten.

Det har fået nogle til at mene, at han skal prøves af som frontangriber, men det er han ikke selv stor fan af. Det skyldes blandt andet, at han ikke vil have samme frihed, og at han ikke har særlig stor erfaring med at spille alene fremme.

- Jeg synes så ikke, jeg nødvendigvis skal være den enlige angriber, fordi så har jeg ikke den frihed, som jeg har, hvis jeg spiller højre kant på det her hold. De måder, jeg får mine chancer på, er også ved, at jeg trækker ind og kommer lidt senere ind, så det ikke er midterforsvarerne, der kommer buldrende i ryggen på mig, fortæller Yussuf Poulsen til Eurosport.

- Jeg har ikke spillet angriber i en 4-3-3 i syv år. Det kan sagtens være, det ville være en god idé, det ved jeg ikke, men jeg synes også, det fungerer, når jeg spiller højre kant.

Hos RB Leipzig bliver der spillet en 4-4-2-formation, hvor Yussuf Poulsen har stor frihed til at bevæge sig rundt på banen, og han har også en angrebsmakker, der kan tage nogle af duellerne med midterforsvarerne.