Video : Tipsbladet
Landshold

Bruun Larsen kender tysk profil: Vi venter med at snakke til efter kampen

Mahmoud Dahoud og Jacob Bruun Larsen er holdkammerater i Borussia Dortmund, men de har ikke haft kontakt op til U21-EM-premieren i morgen, og det kommer de næppe heller til. Danskeren roser dog sin tyske medspiller.

Jacob Bruun Larsen har førstehåndskendskab til de fleste af morgendagens tyske modstandere, men én kender han bedre end de andre: Mahmoud Dahou. De to spiller på hold sammen i Borussia Dortmund.

Dahoud er fast mand for det tyske U21-landshold, og han kan formentlig se frem til at starte inde, når holdet møder Danmark i EM-premieren i morgen. Gør han det, kan danskerne godt forberede sig på en dygtig modstander.

Bruun Larsen har i hvert fald kun lovord tilovers til sin klubkammerat.

- "Mo" er en type spiller, når det kører for ham, så kan alt lykkes. Han er en central spiller, som kan ændre kampe. Han er en teknisk dygtig spiller, som kan med begge ben. Så er han ekstremt klog til at læse spillet, specielt i forhold til at kunne sætte sine egne kvaliteter i scene, siger danskeren.

- Holdet er et superhold, og de har stor erfaring fra Bundesligaen. Jeg kender "Mo", som er en superspiller med kæmpe kvalitet, og jeg har spillet mod mange af drengene i løbet af sæsonen. Vi skal gøres vores bedste for at få tre point, men det tror jeg på, at vi har mulighed for og har kvaliteten til.

20 af de 23 tyske spillere optrådte i sidste sæson i Bundesligaen, ligesom Bruun Larsen selv gør. Men selv om han altså står over for et møde med en holdkammerat fra Dortmund, holder han og Dahoud sig fra hinanden inden kampen.

- Nej, vi har ikke haft kontakt. Og jeg tror, vi venter til efter kampen, siger han.

Kun gruppens bedste hold kan vide sig sikkert på at gå videre, mens den bedste toer fra de tre grupper også får en plads i semifinalen, så Danmark kan komme under pres fra start, hvis holdet ikke slår Tyskland.

Jacob Bruun Larsen taget en matematisk tilgang til mødet med gruppefavoritterne.

- Vi kan ikke gøre noget ved, hvordan turneringen er delt op, og hvordan det er. Så det er meget simpelt: Det er bare at gå ud at vinde, og så har vi tre point, og Tyskland har nul. Hvis vi ikke gør det, har Tyskland tre point, og vi har nul, og så må vi arbejde ud fra det, siger han.

Der er kickoff til kampen i morgen klokken 21.