Video : Tipsbladet
Superliga

Horsens har solgt for 35 millioner: Købmandskabet er en del af forretningen

I AC Horsens har de specialiseret sig i at finde gratis eller næsten gratis spillere, udvikle dem og sælge dem videre. Og helst skrive en videresalgsklausul med i aftalen. Det har indbragt 35 millioner kroner de seneste år.

Bubacarr Sanneh, Jesse Joronen, Mads Juel Andersen, Ayo Simon Okosun og Mads Bech Sørensen. Ingen af dem var noget stort navn, da de kom til AC Horsens, men alle skiftede videre for en pæn transfersum.

Den Gule Fare har udviklet sig til specialister i at hente spillere for ingen eller næsten ingen penge, udvikle dem, sælge dem videre til middelstore penge og ikke mindst sikre sig en videresalgsklausul, til når de skifter igen for rigtig store penge.

Det strategi har indbragt omkring 35 millioner kroner i transfers og videresalg de seneste år, fortæller administrerende direktør Kristian Nielsen til Jyllands-Posten.

- Vi har kun grund til at være stolt over, at vi som klub er lykkedes med at sælge så godt. Indtægter på transfer er en naturlig del af vores drift. Kan vi finde billigere spillere, udvikle dem og sælge dem videre. Købmandskabet er en del af forretningen, tilføjer han.

Lad os tage Sanneh som eksempel. FC Midtjylland betalte kun 1,5 millioner kroner for ham, da klubben hentede ham i januar 2018, men AC Horsens sikrede sig en videresalgsklausul. Ifølge Horsens Folkeblad på 20 procent.

Så da Sanneh gik til Anderlecht for 60 millioner, indbragte det angiveligt Horsens yderligere 12 millioner kroner - for en spiller, der havde et halvt år til kontraktudløb, da klubben afgav ham.

Seneste navn i rækken af solgte profiler er Mads Juel Andersen, der i sidste uge skiftede til Barnsley i den engelske Championship.