Video : Tipsbladet
Superliga

André Riel er blevet klogere: Da jeg kom til AGF, var jeg smart i en fart

André Riel skifter AGF ud med Lyngby Boldklub, og han mener selv, at han lært en masse af de to seneste år. Blandt andet var han for smart, da han sagde, at hans egne mål betød mere end holdets succes, da han kom til Århus. Nu er han glad for sit skifte til en klub, hvor han kender flere spillere på forhånd.

Det er tre uger, siden den første historie om André Riels forestående skifte til Lyngby Boldklub så dagens lys, men dengang var angriberen nødt til at holde sine kommende holdkammerater hen.

Han kendte ellers flere af dem i forvejen, og de spurgte selvfølgelig, om han var på vej.

- Jeg har spillet sammen med Adnan Mohammad og Nicolai Geertsen (i henholdsvis FC Helsingør og BSV, red.), og jeg har spillet mod en del af Lyngby-spillerne mange gange, så man begynder at snakke lidt. Jeg har for eksempel også et fint forhold til Frederik Gytkjær, som jeg har snakket med, efter vi har spillet mod hinanden mange gange før

- Men jeg spurgte ikke ind til Lyngby, for nogle gange er det lidt hemmeligt, når man skifter klub. De spurgte mig, og jeg sagde til dem, at det var et rygte, for jeg var ikke sikker på, at det blev til noget, så jeg ville ikke sætte gang i noget. Tit er det jo bare rygter, og det var ikke blevet til noget endnu, da det kom ud, siger André Riel til tipsbladet.dk.

Han fik ifølge eget udsagn også henvendelser fra andre klubber i 1. division og Superligaen, efter han og AGF ophævede samarbejdet for en måned siden. Men han ville allerhelst til Lyngby, som han endda kunne have endt i endnu tidligere.

- Jeg har flirtet lidt med Lyngby de sidste vinduer, men der har ikke været timing for det fra AGF's side eller fra min side, altså om de var klar til at slippe mig, eller jeg var klar til at skifte. Da jeg blev enig med AGF om at gå hver til sit, opstod muligheden, der gjorde, at jeg kunne komme derhen.

Og hvorfor så lige Lyngby? Ifølge André Riel var det, dels fordi han kendte nogle af spillerne i forvejens, dels fordi trænerteamet præsenterede en god plan for ham. 

Dermed lukker han også endegyldigt kapitlet med titlen "AGF", som dækker også to sæsoner, 11 ligakampe og nul mål. Som forklaring på, hvorfor det ikke gik, som det skulle, siger Riel:

- Det er ikke altid, man får succes. Det er sjældent, at spillere har succes i samtlige klubber, de kommer til. AGF tog en chance ved at hente mig, og jeg tog en chance ved at skifte. Det blev ikke som håbet, men jeg har ikke fortrudt, for jeg har lært meget, både på og uden for banen. Jeg knoklede hver dag til træning, scorede for reserverne, så jeg var klar. Jeg har ikke bare siddet stillet eller siddet og kukkeluret.

Klog af skade
André Riel er 29 år gammel og fylder til oktober 30. Han har spillet 17 Superliga-kampe i karrieren, og han er godt klar over, at klubber gerne prioriterer yngre spillere. Men hvis tallet ud for måltotalen er høj nok, er tallet ud for alder ligegyldigt.

- Det er op til en selv, hvor længe mange år man spiller i Superligaen. I fodboldverdenen vil man helst have unge spillere, og hvis man ikke præsterer i en sen alder, kan det godt være, man skal kigge mod andre muligheder. Jeg er superglad for den her mulighed, og jeg er sikker på, vi har potentialet til at overraske, siger Riel.

- Vi er underdogs i stort set hver kamp. Det skal vi prøve at vende til noget positivt, fordi ingen regner med os. Vi kan komme fra baghjul og overraske alle.

Da André Riel senest skiftede klub, fik han sagt noget, han senere undskyldte for. For dem, der har glemt den berygtede udtalelse, genopfrisker vi:

- Når det kommer til stykket, så vil jeg hellere ligge højere på topscorerlisten, end jeg vil have AGF højt i tabellen. Det er mit største mål at ligge højt på topscorerlisten og score mange mål. Men selvfølgelig skal holdet præstere for, at jeg kan få mål, sagde han til BT.

Denne gang lader han ikke nogen tvivl om, at han vægter holdets succes højest.

- Det har altid været holdets placering, men jeg er angriber, og dengang jeg sagde det, kørte det godt for mig, og jeg var smart i en fart. Så jeg har lært nogle ting. Men det hænger også sammen, og det kommer det også til at gøre i Lyngby. Hvis holdet præsterer, bliver det også lettere for mig at præstere. Og omvendt, siger han.

- Nu gælder det bare om at få point på kontoen. Det er en sulten trup og en sulten klub, og jeg er en sulten spiller, så jeg er sikker på, det passer godt sammen.

André Riel får allerede chancen for at vise sig frem i morgen, når Lyngby møder HB Køge i en træningskamp. På onsdag venter så hans gamle holdkammerater i FC Helsingør.