Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om AGF: Holdet står stærkt trods dobbelt profilafsked

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang AGF.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang AGF.

Transfers:
Ind:
Anders Fæster (FC Groningen)
Nicolai Poulsen (Randers FC)
Zach Duncan (Brisbane Roar)
Jon Dagur Thorsteinsson (Fulham)

Ud:
Kamil Grabara (Liverpool, lejeaftale udløber)
Ryan Mmaee (Standard Liege, lejeaftale udløber)
Magnus Kaastrup (Borussia Dortmund, lejeaftale)
André Riel (Lyngby Boldklub)
Jens Stage (FC København)
Adama Guira (R&F Hong Kong)

Træningskampe:
Aabyhøj IF - AGF 0-4
AC Horsens - AGF 0-3
Randers FC - AGF 1-1

Bud på idealopstilling (4-1-4-1): Oscar Whalley – Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Niklas Backman, Casper Højer – Nicolai Poulsen – Jon Dagur Thorsteinsson, Mustafa Amini, Tobias Sana, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen

Status:
Det var en fjer i hatten, at AGF kunne lokke ærkerivalerne Randers FC’s anfører, Nicolai Poulsen, til klubben. Men ligeledes var det en bet, at Jens Stage lod sig lokke til FC København. Dermed har holdet mistet to af sine profiler fra foråret: Stage og Kamil Grabara i målet.

Til gengæld er de tiloversblivne angribere André Riel og Ryan Mmaee også væk, og sportschef Peter Christiansen varsler flere nye spillere i løbet af transfervinduet. Mon ikke en af dem skal udfylde det Stage-formede hul på midten? Måske skal ”PC” også se sig om efter en angriber, der kan supplere Mortensen.

Styrker:
AGF har fået noget, klubben har savnet i lang tid: en målscorer. Patrick Mortensen spillede ganske vist primært mod hold fra Superligaens nedre del i foråret, men 9 mål i 12 kampe giver forhåbninger om noget stort.

Trods Jens Stages afsked ser AGF desuden stærke ud på midtbanen. Nicolai Poulsen, Jon Dagur Thorsteinsson og Zach Duncan forstærker kæde, og i træningskampene har der dårligt nok været plads til Tobias Sana.

Svagheder:
Oscar Whalley er ikke lige så god som Kamil Grabara, så det tyder på, at holdet er svækket på målmandsposten. Foran ham manglede anfører Nicklas Backman næsten hele foråret, men han skulle være klar igen. Hvis ikke, er det dårligt nyt for defensiven.

AGF har desuden haft en tendens til at falde helt sammen i dele af sæsonerne. Det har holdet ikke råd til, hvis det skal indfri målet om top 6.

Han bliver vigtig:
Nicolai Poulsen ligner den nye balancespiller på den defensive del af midtbanen. Den rolle er altid vigtig, og hvis David Nielsen beslutter sig for at slippe al den offensive ildkraft, han har til rådighed, fri, får Poulsen desto større betydning. Eftersom Jens Stage er væk, er pladsen som midtbanedirigent og -indpisker også ledig. Kan den tidligere Randers-anfører indtage den?

Hold øje med:
Mustapha Bundu spillede et stærkt slutspil for AGF, og især i rollen som oplægger trådte han i karakter med fem af slagsen. Derudover to mål. Vi har tidligere set den 22-årige offensivspillers potentiale i glimt, men slutspillet i foråret var første gang, han præsterede kontinuerligt godt over en længere periode.

Spørgsmålstegnet:
Gentager historien sig for AGF? Umiddelbart har klubben i de to seneste transfervinduet handlet godt og står stærkere nu end i efteråret 2018. Og så har Jens Stage-millionerne ikke engang fået ben at gå på endnu. Så AGF ligner endnu en gang et godt bud på et top 6-mandskab, men det har man sagt før.

Bud på placering i grundspillet:
5-8

Forårspremiere:
Hobro IK – AGF, mandag den 15. juli klokken 19.00

Statistik fra sæsonen 2018/2019: