Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om FC Midtjylland: Pokalmestrene spiller med transfermusklerne

Tipsbladet.dk ser frem mod foråret i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang FC Midtjylland.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang FC Midftjylland

Transfers:
Ind:
Paulinho (Bahia)
Sory Kaba (Dijon FCO)
Chuma Anene (FK Jerv, lejeaftale udløber)
Gustav Isaksen (egne rækker)
Antonis Martis (egne rækker)
Nikolas Dyhr (egne rækker)
Nikolaj Kirk (Stabæk, lejeaftale udløber)
Sammy Skytte (AC Horsens, lejeaftale udløber)
Søren Reese (AC Horsens, lejeaftale udløber)
Victor Torp (FC Fredericia, lejeaftale udløber)
Michael Baidoo (FC Fredericia, lejeaftale udløber)
Sebastian Buch (FC Fredericia, lejeaftale udløber)
Henry Uzochokwu (FC Fredericia, lejeaftale udløber)
Glorie Rutikanga (Ringkøbing IF, lejeaftale udløber)
Mikael Anderson (Excelsior, lejeaftale udløber)

Ud:
Rafal Kurzawa (SC Amiens, lejeaftale udløber)
Rilwan Hassan (SønderjyskE)
Japhet Sery Larsen (Brentford FC, lejeaftale)
Christian Tue (Brentford FC)
Sammy Skytte (Stabæk, lejeaftale)

Træningskampe:
FC Midtjylland - Esbjerg fB 0-2
Vitesse Arnhem - FC Midtjylland 3-4
Lech Poznan - FC Midtjylland 2-1

Bud på idealopstilling (3-4-3): Jesper Hansen - Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz - Joel Andersson, Jakob Poulsen, Tim Sparv, Marc Dal Hende - Awer Mabil, Paul Onuachu, Evander

Status:
De danske vicemestre fra FC Midtjylland har allerede sikret sig en afløser for både Paul Onuachu og Marc Dal Hende, der begge ventes at blive solgt til udenlandske klubber i dette transfervindue. De to er dog stadig officielt FCM-spillere, og derfor står de formentlig også foran Paulinho og Sory Kaba, når FCM sætter sin idealopstilling.

FCM har smidt over 20 millioner kroner for at hente Sory Kaba - flere penge end klubben nogensinde før har brugt på bare én spiller - og det viser noget om, hvor langt klubben er kommet på 20 år. Det viser også, hvor vigtigt det er at have en førsteangriber, når Onuachu bliver solgt. En sådan har Junior Brumado indtil videre ikke bevist, at han er endnu.

Ellers er det meget samme stamme, de kører med i klubben fra Ikast og Herning, og det skal denne sæson bringe dem tættere på førstepladsen i Superligaen samt en tur i et europæisk gruppespil.

Styrker:
De danske mestre har samme stærke base, hvor især defensiven ser spændende ud. Der er en stærk base defensivt med tre dygtige centrale forsvarsspillere, der tilmed har både Jakob Poulsen og Tim Sparv foran sig. Samtidig står Manjrekar James og Rasmus Nicolaisen klar i kulissen. Og så er dødboldene altid en styrke i FC Midtjylland.

Svagheder:
Hvis den nye mand Paulinho ikke viser sig at være et stort hit, kan det blive et besværligt efterår på positionen som venstre wingback for FCM, hvor Marc Dal Hende formentlig bliver solgt til en udenlandsk klub. Godt nok kan man flytte Joel Andersson over på positionen og sætte Mads Døhr Thychosen som højre wingback, men der er ingen tvivl om, at Andersson er bedst i højre.

Han bliver vigtig:
Brasilianske Evander viste i glimt i sidste sæson, at han er en forrygende spiller, når det kører. Og kan FCM få det til at køre lidt oftere i denne sæson, kommer Evander også til at bære en stor del af den midtjyske offensiv. Brasilianeren bliver spændende denne sæson.

Hold øje med:
Artem Dovbyk var skadet det meste af sidste sæson, men nu er ukraineren tilbage, og han har i glimt vist prøver på en ganske god målnæse. Hvis han får chancer, og hvis FCM eksempelvis vælger at ændre på taktikken, så man spiller med to angribere, kan Artem Dovbyk godt få et egentligt gennembrud denne sæson.

Spørgsmålstegnet:
Nok bruger de mange penge for en angriber i fransk fodbold, men man kan med rette spørge, om han er klar til fra dag et at træde ind i startopstillingen hos FC Midtjylland og være den store profil, Paul Onauchu har været for FCM? Det er en post, som på nuværende tidspunkt ligner en mulig svaghed, men som omvendt også kan ende med at blive en stor styrke, hvis Kaba lykkes med at blive en profil fra dag et. 

Bud på placering i grundspillet:
1-2

Superligapremiere:
FC Midtjylland - Esbjerg fB, fredag den 12. juli kl. 19.00

Statistik fra sæsonen 2018/2019: