Video : Tipsbladet
Superliga

AaB-profilens dom: En udfordring at leve op til Aalborgs forventninger

Frem mod Superliga-start tager tipsbladet.dk en snak med en spiller fra hver af de 14 klubber om den kommende sæson. Her er det Jakob Ahlmann fra AaB.

FC Københavns titelforsvar, hele ligaens jagt på top 6 og historisk mange nedrykkere.

Lige om lidt begynder en ny Superliga-sæson, der tegner til at blive en neglebidende en af slagsen. Frem mod sæsonstart tager tipsbladet.dk en snak med en spiller fra hver af de 14 klubber om forventningerne til sæsonen.

Her er det Jakob Ahlmann fra AaB, der har ordet.

Hvad forventer du af den kommende sæson for dit hold?

- Jeg forventer, at vi forbedrer vores placering i forhold til sidste sæson, hvor vi ikke levede op til de forventninger, vi havde til os selv. Jeg forventer også, man man vil se et mere flydende AaB-spil, og så har vi jo meldt ud, at målsætningen er top seks, og det vil vi gå efter. 

Hvad forventer du af dig selv?

- Jeg har haft en god opstart. Jeg har været fuldstændig skadesfri og ikke misset en eneste træning, så jeg føler mig i god form, og det håber jeg, man kan se. Jeg håber at præstere godt og holde mig skadesfri, og så forventer jeg naturligvis også et vist output i forhold til mål og assists.

Hvem bliver sæsonens profil i din klub?

- Det er jo vores offensive profiler Lucas Andersen og Kasper Kusk, der som regel løber med overskrifterne, og det er der en god grund til, men hvis jeg skal komme med et lidt frækt bud, vil jeg sige, Magnus Christensen på den centrale midtbane. Jeg synes, han har været god i opstarten og har taget nogle store skridt.

Hvad bliver jeres største udfordring?

- Det bliver at leve op til de høje forventninger, der er til os i Aalborg. Vi har misset top seks to af de seneste tre år, og vi er slet ikke blinde for det faktum, og vi har ikke været bedre end det. Der er bare altid store forventninger til os i Aalborg, og det er udfordrende at leve op til, men det håber og tror jeg på, vi kan, så der strømmer rigtig mange tilskuere på stadion til vores kampe. 

Hvilket hold - og du må ikke sige dit eget - kommer til at overraske i denne sæson?

- Jeg har ikke fulgt så meget med i de andre klubber her i opstarten, men hvis jeg skal komme med et bud, vil jeg sige SønderjyskE. De har handlet tidligt, og jeg synes, de har handlet godt, og så tror jeg, at Glen Riddersholm efterhånden har fået sat sit aftryk.