Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Rædselsregnskab gør det svært at handle i Brøndby

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Brøndby IF.

Brøndby IF skal forsøge igen at komme tættere på topholdene i dansk fodbolds bedste række, hvor klubben i sidste sæson blot blev nummer fire. Klubben har ændret hele den sportslige ledelse, hvor Carsten V. Jensen er fodbolddirektør, og hvor cheftræneren nu hedder Niels Frederiksen.

Brøndby er begrænset af dårlig økonomi.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Brøndby IF.

Sommerens tilgange:
Tobias Børkeeiet (Stabæk)
Rezan Corlu (AS Roma)
Michael Tørnes (Vendsyssel FF)
Anis Ben Slimane (AB)
Mads Hermansen (egne rækker)
Jesper Lindstrøm (egne rækker)
Peter Bjur (egne rækker)
Andreas Bruus (FC Roskilde, lejeaftale udløbet)
Johan Larsson (Guingamp)
Sigurd Rosted (Gent)
Samuel Mraz (Empoli, lejeaftale) 

Sommerens afgange:
Benedikt Röcker (SV Wehen)
Nikolai Laursen (PSV, lejeaftale udløbet)
Benjamin Bellot (kontraktudløb)
Casper Hauervig (HB Køge)
Christian Enemark (Næstved BK)
Kasper Jørgensen (Lyngby BK)
Filip Blazek (MFK Skalica)
Paulus Arajuuri (Pafos FC)

Kommende kontraktudløb:
Luke Singh - forsvar (lejeaftale)

Her kan der sælges:
Det kan godt være, der både var håb og behov for store indkøb denne sommer, men det er ikke sket, fordi Brøndbys økonomi simpelthen ikke har tilladt det. Klubben har blandt andet hentet Johan Larsson tilbage, og så har man fået nordmændene Tobias Børkeeiet og Sigurd Rosted ind.

Brøndby har hentet angriberen Samuel Mraz på en lejeaftale i Empoli, og han giver noget bredde i truppen, der lige nu er plaget af skader. Spørgsmålet er selvfølgelig, om han er hentet som breddespiller, eller om han skal erstatte Kamil Wilczek.

Det er tvivlsomt, om der sker så meget mere. Der mangler måske på kanten, og der kan være midler at gøre med, hvis man får sagt farvel til et par spillere. Ellers er det måske en mulighed for at leje noget, der er interessant for Brøndby. Måske også omkring en venstre back.

Her kan der købes:
Brøndby har fået lidt mønt for Paulus Arajuuri, som er skiftet til Pafos på Cypern, og skiftet kom altså i stand et halvt år før, kontrakten stod til at løbe ud. Lige nu er det store spørgsmål, om Brøndby kan lykkes med at få afskibet både Ante Erceg og Besar Halimi. Det er afgørende for eventuelle tilgange - de to er formentlig også løntunge.

Og med tilgangen af Johan Larsson er spørgsmålet, hvad der skal ske omkring højrebacken. Johan Larsson, Jens Martin Gammelby og Kevin Mensah er en spiller for meget til positionen, og det er muligt, at Brøndby arbejder på Gammelby-exit, omend det kan blive svært, da han formentlig er på en god aftale.

Skrækscenariet må være et salg af Kamil Wilczek, men det er muligt, det sker - specielt set i lyset af det meget sløje halvårsregnskab, Brøndby præsenterede for få dage siden, samt det faktum, at der er interesse for den polske skarpretter.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, fodbolddirektør
Ole Palmå, administrerende direktør
Jan Bech Andersen, ejer og bestyrelsesformand