Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro-stopper efter lejemål og trænerskifte: Man starter bagerst i køen

Hobro IK skiftede træner, mens Alexander Molberg var udlejet, så Peter Sørensen kender ham ikke særlig godt. Derfor starter Molberg fra bunden og bagerst i køen, men han satser på at blive i klubben i denne sæson.

Alexander Molberg er glad for det år, han tilbragte i Wolverhampton Wanderers. Det kan man læse ham fortælle om her. Det betyder til gengæld, at han er dårligere stillet nu, hvor han er tilbage i Hobro IK, og træneren er ny.

For mens Molberg var i England, byttede klubben Allan Kuhn ud med Peter Sørensen, så da Molberg vente tilbage denne sommer, var cheftrænerens kendskab til ham begrænset. Og når Hobro samtidig er godt besat i midterforsvaret, er vejen til spilletid svær at forcere.

Alexander Molberg var heller ikke med i truppen i første Superliga-runde, men han tager det med ophøjet ro. Sådan må det nu engang være i hans situation.

- Det skyldes nok bare, at man starter bagerst i køen. Vi er efterhånden ved at være godt fyldt op på stopperpladsen. Peter kom, da jeg var væk, så kender han mig ikke så godt. Så jeg ved godt, at jeg starter helt fra bund af, så jeg tager sgu bare én træning ad gangen. Når jeg får noget spilletid, hvis der kommer nogle kampe, tager vi dem, og så må vi se hvad der sker, siger stopperen til tipsbladet.dk.

Mens Molberg tilbragte sidste sæson hos Wolves, var han i forrige sæson udlejet til Cagliari. Denne sommer regner han dog ikke med endnu et lejemål i udlandet.

- Jeg har ikke rigtig andet i tankerne, end at jeg skal være i Hobro. Det kan være, der pludselig kommer noget, hvad ved jeg, men planen er lige nu at jeg skal være i Hobro. Det har jeg også snakket med min agent om, siger Alexander Molberg.

I Wolverhampton nød han godt af en Premier Leagues faciliteter, selv om han "bare" spillede på U23-holdet. Som han sagde til tipsbladet.dk i vinter:

- Man kan selvfølgelig mærke forskellen inde på banen, men jeg har faktisk lagt mere mærke til det uden for. Altså vi har jo fandme folk til alt. Der er kostvejleder, fodlæge, almindelig læge, fire fysioterapeuter bare til U23-holdet og alle mulige analytikere og videomænd - der er simpelten så mange folk, og alt bliver bare gjort ned til de mindste detaljer.

De seneste uger har han så været tilbage i Hobro, som bestemt er kommet langt med sine faciliteter, siden holdet rykkede op i Superligaen første gang, men som ikke kan prale af de samme rammer som i Premier League. Det gør dog ikke.

- Det er bare dejligt at være hjemme i Hobro igen og være sammen med alle drengene. Vi har bare fået et megagodt hold og startede også ligaen rigtig fint (1-1 mod AGF, red.). Jeg tænker sgu ikke så meget over det med faciliteterne, det rager mig en papand. Lige når man kommer til sådan en klub, bliver man helt paf over ”Det er fandeme Premier, det her. Det er England,” men det er ikke vigtigt for mig, siger Alexander Molberg.

Næste chance for at få spilletid er på søndag, når Hobro IK gæster Esbjerg fB.