Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Okosun fik kritikerne til at klappe i

Tipsbladet.dk ser nærmere på anden spillerunde i Superligaen.

Kuglen ruller for alvor igen i dansk fodbolds bedste række, og top tre hedder nu FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF, mens Silkeborg IF i bunden af rækken ikke har fået point, ikke har scoret, ligger sidst og har lukket seks kasser ind.

Vi er blevet klogere på en del ting i anden runde af Superligaen, og vi sætter i det følgende fokus på nogle af tingene.

Silkeborg skal finde noget ekstra, ellers er farvel og tak 

I en sæson med tre nedrykkere vil det altid være svært for et oprykkerhold, og sidste sæsons vindere af NordicBet Ligaen, Silkeborg, har da heller ikke just fået en start, der giver tro på, at man er at finde i dansk fodbolds bedste række om et år.

Superliga-klubben tabte i første runde med 0-3 ude mod Brøndby. Det nederlag var forventet. Straks værre var det, at klubben hjemmemod AC Horsens søndag blev tæsket og igen tabte med 0-3, og det kunne være endt langt værre.

Offensiven havde svært ved at skabe noget, og bekymrende er det da også for Kent Nielsen, at holdet skaber få chancer og giver meget store muligheder væk i den anden ende.

SIF var næstbedst hele kampen igennem, og med sådanne præstationer ligger der ikke mange point og venter for holdet.

Kent Nielsen skal ganske enkelt have styr på holdet og sikkert også finde en god forstærkning eller to, hvis troen på overlevelse skal forblive i Silkeborg. Ellers har Superligaen fundet sin første nedrykker.

Personlige fejl koster igen i Esbjerg

Apropos oprykkere. I sidste sæon var Esbjerg fB flyvende i Superligaen efter en sæson i den næstbedste række, og John Lammers og EfB vandt noget overraskende bronzemedaljer og sikrede sig dermed både en ny sæson i Superligaen og en tur i Europa.

Denne sæson er dog slet ikke startet som håbet, for personlige fejl har kostet for EfB. Først var det fejl, der gjorde, at Esbjerg ikke fik point med fra udebanekampen mod FC Midtjylland i første runde af Superligaen, hvor Mikael Anderson scorede i de døende minutter, og i denne runde smed klubben igen point - denne gang to - da det kun blev til 1-1 hjemme mod Hobro.

Esbjerg var ellers foran med 1-0 dybt i dommerens tillægstid, da centerback Anel Ahmedhodzic løb i ryggen på Rodolph Austin, fangede en dyb stikning og passerede sikkert Jeppe Højbjerg, der var fanget på mellemhånd. Det var skidt af Esbjerg, der nu står og mangler tre point, som klubben har smidt på grund af dumme, personlige fejl.

I denne sæson er det bare ekstra hårdt, når man ikke leverer, fordi tre hold skal ud af rækken, og man kan ikke udelukke, at EfB bliver en del af spillet i bunden. Specielt ikke, når man laver så store fejl.

Ayo Simon Okosun fik kritikerne til at klappe i for en stund

De var heldige, FC Midtjylland, da klubben i første runde af Superligaen vandt med 1-0 hjemme over Esbjerg fB, for målet kom meget sent i opgøret, og vurderet på spil og chancer kunne Esbjerg sagtens have fået noget med hjem. Mest iøjnefaldende i det opgør var, at 36-årige Jakob Poulsen, anfører og vel en kulturbærer i FCM, var bænket.

Bænket var han igen søndag, hvor FCM havde besøg af FC Nordsjælland, men hvor man i opgøret mod Esbjerg med rette kunne pege på Ayo Simon Okosun og sige, at han ikke just spillede sig på holdet, præsterede Okosun på et højt niveau mod FC Nordsjælland. Okosun fik kritikkerne til at klappe i for en stund.

Udover en fin scoring - i øvrigt på sin fødselsdag - var Okosun toneangivende på midtbanen, spillede hurtigt og stod generelt for mange gode ting i en fin præstation fra FC Midtjylland.

Han har bestemt ikke spillet sig af, den høje midtbanespiller, der også er et våben ved dødbolde.