Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm har begravet stridsøksen med Ståle Solbakken

Glen Riddersholm og Ståle Solbakken har før i tiden været i heftige diskussioner, men det er slut nu, bedyrer Riddersholm.

- Ståle, kan godt droppe sit Mourinho-pis-mind games. Når vi på nuværende tidspunkt har så stort et forspring til FCK, så handler det jo ikke om, at vi har overpræsteret, men at der er andre, der burde have lige så mange point, som har underpræsteret. (Glen Riddersholm til Ekstra Bladet i september 2013)

- Når jeg oplever at blive angrebet sådan af en så arrogant person, så lader jeg det være op til folk selv at bedømme, hvad de mener om ham. (Glen Riddersholm i Onside i april 2015)

- Jeg har intet forhold til ham. Kender ham ikke. Jeg kender derimod hans assistenttræner Brian Priske. Og han er en hyggelig fyr. (Ståle Solbakken til BT i december 2014.)

Stikpillerne har tidligere fløjet gennem luften, når Ståle Solbakken og Glen Riddersholm har mødt hinanden i Superligaen. Sådan var det ofte i Riddersholms sidste tid i FC Midtjylland og under tiden i AGF.

Som årene er fløjet, er der dog kommet ro på, og det er efterhånden længe siden, de to Superliga-trænere har været i krig på ord. Den tid er da også officielt forbi, lyder det fra Glen Riddersholm, der nu er cheftræner i SønderjyskE og lørdag møder Ståle Solbakken og FCK.

- Vi opererer på to vidt forskellige niveauer nu. FCK har den største økonomi og det bedste hold. De er bedst på alle parametre, og det vil være urealistisk for os at gå ind i en hanekamp, hvor vi skulle duellere i toppen af dansk fodbold. Der er vi ikke. Derfor er det ikke en kamp, som jeg bruger energi på eller andre burde bruge energi på. Det hører fortiden til, og så kan vi håbe på, at vi her i SønderjyskE om nogle år får en økonomi og en ramme, der på et tidspunkt kan bide skeer med de andre, siger Riddersholm til Tipsbladet og tilføjer:

- Ståle er dygtig og kompetent, og jeg har den dybeste respekt for hans resultater, og den rivalisering hører fortiden til. Dengang var det naturligt at tage kampen op. Hvis vi ville være de bedste i FC Midtjylland og skabe en vinderkultur, mente jeg, at det var det rette at tage kampen op, for ellers ville man altid være underdog. Det lykkedes vi godt med, og det fundament bygger FC Midtjylland fortsat videre på. Det var det rigtige i den kontekst. Nu er det en hel anden kontekst, og derfor hører det fortiden til.

FC København og SønderjyskE er på første- og fjerdepladsen i Superligaen med henholdsvis ni og syv point. Ingen af de to hold har tabt i denne sæson.