Video : Tipsbladet
Champions League

Uros Matic før FCK's CL-brag: Rasmus Falk er holdets stjerne

FCK-ejede Uros Matic kender Røde Stjerne ganske godt. Han kalder det helt lige mellem de to klubber.

FC København skal tirsdag aften i ilden i en vanvittig kulisse i Beograd, når de danske mestre møder Røde Stjerne i tredje runde af Champions League-kvalifikationen. Her spiller de to hold om retten til at møde de schweiziske mestre fra Young Boys i Playoff-runden.

Der har i optakten til morgendagens kamp været talt meget om den kulisse, der venter FCK i Beograd, og det er da heller ikke mange måneder siden, at serberne slog de senere Champions League-mestre fra Liverpool på Rajko Mitic Stadium.

Men hvis man spørger Uros Matic, der har rødder i Serbien og har spillet for FC København, får Røde Stjerne-spillerne det samme chok, når de kommer i Telia Parken, som FCK'erne gør i morgen.

- Begge klubber er kendte for at have en unik opbakning på hjemmebane, og det lykkedes jo også Røde Stjerne at slå Liverpool i sidste sæson. Der er en lignende atmosfære i Parken, hvor 40.000 FCK-fans bakker rigtig godt op, siger Uros Matic i et interview med novosti.rs.

Uros Matic, der stadig er ejet af FCK, men udlejet til APOEL, kalder det 50/50 i styrkeforholdet mellem FC København og Røde Stjerne.

- Som jeg kender Ståle Solbakken, vil hans prioritet i Beograd være at lukke ned defensivt. Han har ikke noget imod, hvis Røde Stjerne har bolden meget. I sådan en situation springer FCK midtbanen over, når de angriber, og sparker høje bolde op mod Dame N'Doye og Jonas Wind. FCK er i stand til at spille meget tålmodigt og vente hele kampen på den afgørende kontra. 

- Ståle Solbakkens aftryk er overalt. Han er optaget af selv de mindste detaljer. Han benytter sig af et 4-4-2-system, hvor alle spillere er bekendte med deres rolle, og om de skal løbe til højre eller venstere. Hvis Røde Stjerne har teknisk bedre spillere, er FCK mere disciplineret, siger Uros Matic.

Midtbanespilleren fremhæver især én FCK-spiller, som Røde Stjerne skal være på vagt over for.

- Rasmus Falk er holdets stjerne. Det er ham, der organiserer og dirigerer. Han har før spillet på kanten, men har været 8'er i noget tid efterhånden. I de sidste to sæsoner har han været den bedste midtbanespiller i den danske liga, lyder det fra Uros Matic.

Rasmus Falk er udtaget til FCK-truppen og er rejst med til Serbien, men han er kun lige vendt tilbage fra en skade og kommer næppe til at spille 90 minutter i tirsdagens opgør, der sparkes i gang 20.45.