Video : Tipsbladet
Champions League

Røde Stjerne-spiller fik sin hævn over FCK: Den, der ler sidst, ler bedst

Milos Degenek mente, at FC København-spillerne kiggede hånligt efter ham og de andre Røde Stjerne-folk efter 1-1-kampen i Beograd, og at danskerne undervurderede deres serbiske modstandere. Derfor var han svært tilfreds med at sende FCK ud af Champions League-kvalifikationen.

Allerede inden kampen lød Milos Degenek som en mand med en mission. Havde følte sig provokeret af FC Københavns spillere, så derfor skulle han og hans holdkammerater i Røde Stjerne sørge for, at de kom til at grine sidst.

Det gjorde de så, ikke mindst takket være Milan Borjan, der reddede Jonas Winds sidste straffespark. Det sendte Røde Stjerne videre, hvilket Degenek er svært tilfreds med.

- De undervurderede os. Jeg sagde i sidste uge, at den, der ler sidst, ler bedst. Det viste sig at være sandt, siger Milos Degenek til sin klubs hjemmeisde.

- De vidste ikke, hvem vi var, hvad vi var, og hvordan vores livshistorie var. Vores skæbner er ikke som deres, vi er gået igennem krig og bombninger, siger han antageligvis med henvisning til krigen på Balkan i 90'erne og til sidst NATO-bombningen af Serbien.

Degenek har selv krigen i det gamle Jugoslavien tæt på, da han blev født i det, der nu Kroatien, men dengang i 1994 var et proserbisk område. Året efter flygtede hans familie til Beograd, og først i 2000 flyttede familien til Australien, med hvem Milos Degenek spiller sine landskampe.

Han mente, at FCK-spillerne så hånligt på ham og de andre fra Røde Stjerne efter 1-1-kampen i Beograd, og derfor skulle danskerne ha'.

- Jeg vil ikke kommentere dommerens beslutninger. Jeg er bare ked af, at deres spillere kiggede så hånligt på os efter kampen. Derfor vil jeg gerne have, at vi laver en trodsreaktion og bliver dem, der kan grine sidst, sagde Degenek forleden.

Milos Degenek og resten af Røde Stjerne-mandskabet møder Young Boys i Champions League-playoff.