Video : Tipsbladet
Skandinavien

Kanstrup om norsk skifte: Et halvt år væk fra Superligaen var sgu ikke nok

Pierre Kanstrup har byttet Tyrkiet ud med Norge, og selv om han på ingen måde er for fin til at spille i Danmark igen, har han og hustruen lyst til mere udlandseventyr. Han var dog gerne blevet i Erzurumspor.

Det er kun lidt over en måned, siden Pierre Kanstrup talte om, at han udlevede en drengedrøm ved at spille i tyrkiske BB Erzurumspor. Samtidig sagde han, at han gerne ville blive, selv om klubben var rykket ned. Men nu er han væk.

Tidligere på ugen præsenterede Vålerenga den tidligere AGF-anfører som ny spiller, og det skifte havde en simpel forklaring. For selv om Kanstrup gerne ville blive i Tyrkiet, havde han ikke udsigt til nogen spilletid.

- Der er nogle andre regler i den andenbedste række, hvor man ikke må være så mange udlændinge, kun fem. Jeg mener, vi var 12, så der var ligesom nogle, der skulle væk, fortæller han til tipsbladet.dk.

- De var egentlig okay til at informere mig om, at ”de pladser har vi valgt at bruge på offensive spillere.” Det er forholdsvis logisk, at det ikke er så rart at være i en klub, hvor man ”ikke er ønsket”. Det har så taget lidt tid at finde det rigtige sted, men heldigvis kom Vålerenga på banen, og så lykkedes det forholdsvis hurtigt.

30-årige Kanstrup havde egentlig kontrakt med Erzurumspor i et år endnu, så han kunne i princippet blive siddende på den kontrakt, der er større, end han ville kunne få i Skandinavien, men det gad han ikke. Hvis klubben ikke havde plads til ham på truplisten, ville han ikke spille, og det var pengene ikke værd.

Så i stedet skiftede han til Vålerenga og Oslo, og selv om det er knap så eksotisk som Erzurum i det østlige Tyrkiet, er det stadig et nyt land, en ny by og en ny liga. Det fyldte, da han og hans hustru skulle vælge ny destination. For Danmark var også en mulighed.

- Ja, det var det. Jeg er på ingen måde for fin til at spille i Danmark overhovedet, men jeg syntes sgu, at et halvt år væk fra Superligaen ikke var nok, hverken for mig eller min hustru. Vi har lidt mere at udleve. Nu er vi i Oslo, en lækker by, siger Kanstrup, der nød opholdet i Tyrkiet trods nedrykningen.

- En superfed oplevelse. Specielt rent fodboldmæssigt. Jeg fik lov til at spille mod nogle rigtig gode spillere. Vi fik lov til at bo i en by, som, vil jeg gætte på, mange europæere ikke har besøgt eller kommer til at besøge. Vi oplevede en helt anden kultur. Så det var et kort eventyr, men det har været spændende.

For andre danske fodboldspillere er det desværre også en del af oplevelsen i Tyrkiet, at de ikke får den løn, de har krav på. Pierre Kanstrup fortalte i juli om forsinkede udbetalinger, men han havde fået de penge, han skulle have.

Det samme har han nu, i hvert fald for sit halve år i Erzurumspor. For selv om han egentlig havde krav på lønnen for den kommende sæson, afgav han den gerne for at komme videre.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke var nogen problemer. Men jeg fik med, hvad jeg havde arbejdet for. Så er det altid sådan lidt, når man ikke selv vil væk fra klubben, og det er klubben, der gerne vil af med én, at man godt kunne tænke sig at få noget økonomisk gevinst ud af det. Men jeg vil også gerne spille fodbold, og da det tilbud kom, havde jeg ikke meget betænkningstid. Det var ikke så svært at sige farvel til de penge, man havde til gode i løbet det næste år, siger han.

Nu venter så i første omgang et halvt år i Vålerenga, hvor Kanstrup skal afløse skadede Jonatan Tollås Nation.