Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby BK - Randers FC

Søndagens første Superliga-opgør står mellem oprykkerne fra Lyngby Boldklub og Randers FC.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Lyngby Stadion 
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #lbkrfc

Holdnyt:
Lyngby BK:
Et 0-1-nederlag til Esbjerg fB i seneste runde har bragt Lyngby BK ned som nummer 10 i ligaen, og dermed er det blevet hverdag igen i oprykkerklubben efter den flotte sæsonstart, der bød på sejre over AaB og AGF.

En udfordring for Lyngby er, at det tilsyneladende kun er Frederik Gytkjær, der kan finde ud af at lave mål. Angriberen har lavet fire af fem mål, så spillere som Andre Riel, Emil Nielsen og Adnan Mohammed skal snart til at bidrage på den front.

Defensivt er der også noget at arbejde med for de kongeblå, der har indkasseret 11 mål, hvilket er næstflest af alle hold.

Lyngby må undvære forsvarsspilleren Kasper Enghardt mod Randers FC. Han misser gensynet med sin tidligere klub på grund af karantæne. Lasse Fosgaard måtte udgå med en skade mod Esbjerg men er blevet så meget klar, at han er udtaget til truppen.

Randers FC:
Kronjyderne havde FC København på krogen og så ud til at snuppe et point fra de danske mestre i seneste runde, men et selvmål af Mathias Nielsen i slutminutterne gav alligevel Ståle Solbakken og resten af FCK-flokken lejlighed til at juble efter sidste fløjt.

Dermed står Randers FC fortsat kun noteret for én sejr i de første seks kampe, og det er selvfølgelig lige lidt nok. 

Randers FC og målmand Patrik Carlgren imponerede i sidste sæson med en masse clean sheets, og de har manglet indtil videre i denne sæson. Ikke en eneste gang har kronjyderne formået at holde buret rent, selv om defensiven er næsten uændret.

Gæsterne har ingen i karantæne mod Lyngby BK, men må til gengæld undvære angriberen Alhaji Kamara, der er skadet.

Karantæner:
Lyngby BK: Enghardt
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Tshiembe, Geertsen, Winther - Fosgaard, Ørnskov, Christjansen, Da Silva - Nielsen, Gytkjær, Riel

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Nielsen, Marxen, Conboy - Kallesøe, Mistrati, Rømer, Lobjanidze - Egho, Riis

Profilen:
Når man kan score 20 mål i NordicBet Ligaen, kan man også score i Superligaen, men det har Emil Nielsen ikke formået endnu. Chancerne har været der, så nu handler det for den tidligere AGF-angriber om at få indstillet sigtekornet, som han gjorde i sidste sæson for FC Roskilde. Han kan passende starte mod Randers FC.

Vidste du, at..:
Lyngby BK er lidt af en yndlingsmodstander for Saba Lobjanidze. Georgieren har mødt de kongeblå seks gange som Randers FC-spiller, og han har scoret fem mål. 

Dom:
Nogen målfest bliver det næppe søndag middag, selv om de to hold sammenlagt kun kan mønstre et clean sheet i denne sæson. Vi forudser, at det bliver en taktisk omgang med forholdsvis få chancer til begge hold. Det kedelige bud herfra er 0-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: