Video : Tipsbladet
Champions League

Mike J. og Rosenborg fik skidt udgangspunkt mod Zagreb

Rosenborg tabte onsdag aften 2-0 til Dinamo Zagreb i det første af to møder i Champions League-kvalfikationen. Frederik Sørensen så hele kampen fra bænken, da Young Boys spillede 2-2 med Røde Stjerne.

Rosenborg havde slået nordirske Linfield, hviderussiske BATE Borisov og slovenske NK Maribor ud af Champions League-kvalfikationen og var derfor klar til at møde kroatiske Dinamo Zagreb om kvalifikation til Champions League-gruppespillet.

Første opgør blev onsdag aften spillet i Kroatien, og Rosenborg havde danske Mike Jensen i startopstillingen.

Efter fem minutter fik netop Jensen en fin mulighed for at bringe nordmændene i front, da han sparkede fra distancen som følge af en clearing efter et hjørnespark. Dominik Livakovic i Zagreb-buret havde ikke fuldkommen styr på forsøget, men fik det afværget til sidst.

Og så gik det i stedet galt for Rosenborg i den anden ende. Bruno Petkovic tilkæmpede sig et straffespark, og angriberen sparkede selv værterne i front efter bare otte minutter.

Det skulle dog blive endnu værre for Mike Jensen og co. Efter en lille halv time blev Mislav Ortic spillet fri i dybden, og han sparkede stensikkert bolden ind bag Andre Hansen i buret. Rosenborg havde pludselig lang vej igen.

De norske gæster forsøgte ihærdigt at reducere og dermed forbedre mulighederne for videre avancement, men kunne ikke stille noget op og måtte i stedet se værterne tegne sig for de største chancer efter pausen. 

Med omkring ti minutter tilbage af opgøret fik den spanske U/21-landsholdsprofil, Dani Olmo, blandt andet en god mulighed for at udbygge føringen yderligere. Det blev dog ved 2-0, og der venter derfor Rosenborg en svær opgave hjemme i Trondheim i næste uge.

Andetsteds så danske Frederik Sørensen til fra bænken i hele opgøret, da hans nye arbejdsgiver, schweiziske Young Boys, spillede 2-2 hjemme mod FC Københavns banemænd fra Røde Stjerne.

I det tredje og sidste Champions League-opgør onsdag aften vandt Olympiakos med 4-0 over Krasnodar i Grækenland på to scoringer af Lazar Randjelovic og et enkelt mål af henholdsvis Miguel Guerrero og Daniel Podence. Younes Namli startede inde for russerne, men blev udskiftet efter en lille time.