Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Kan ramte FCK slå Brøndbys rekord?

Tipsbladet.dk zoomer ind på syvende spillerunde i Superligaen.

Syvende spillerunde i Superligaen står for døren, og her skal Silkeborg IF blandt andet forsøge at få den første sejr i denne sæson, når holdet møder Esbjerg fB. I den modsatte ende af tabellen skal FCK se, om de kan fortsætte med at gøre rent bord og lægge maksimalt pres på FC Midtjylland.

Vi ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Kan ramte FCK slå Brøndbys rekord?

FC København har mulighed for at slå en Superliga-rekord i den kommende runde. 

De danske mestre har med sejre i de første seks runder tangeret Brøndbys rekord fra 1996/1997-sæsonen, og hvis det bliver til sejr nummer syv mod FC Nordsjælland søndag aften, vil løverne være ene om at bære rekorden for bedste sæsonstart nogensinde. Dengang for 23 år siden snublede Brøndby i syvende runde og fik blot uafgjort.

FCK er favoritter mod FC Nordsjælland på hjemmebane, men det er hårde tider for Ståle Solbakkens mandskab, der i denne uge har mistet både Jonas Wind og Dame N'Doye til skader - dermed tæller skadeslisten efterhånden mange navne. 

Får Brian Priske ram på guldmakkeren Riddersholm? 

Brian Priske stod tidligere i mesterlære hos Glen Riddersholm i FC Midtjylland. De to var cheftræner og assistent, da FC Midtjylland vandt klubbens første sæt guldmedaljer i 2015, og dermed udgjorde de et stærkt trænerteam.

Nu er Brian Priske selv blevet cheftræner, efter han har overtaget stafetten fra Kenneth Andersen i FC Midtjylland, og Priskes cheftrænerdebut er mod ingen ringere end Glen Riddersholm og SønderjyskE. 

Det er i sig selv en sjov krølle på Brian Priskes debut, og så er det naturligvis altid spændende at holde øje med, hvad en ny træner kommer med af nye tiltag. Er spillestilen anderledes? Ændres der formation? Satses der på andre spillere?

Der venter Brian Priske en interessant debut søndag eftermiddag.

Får vi en vinder i den jyske bundkamp?

Der er kun spillet seks runder, så man skal naturligvis passe på med at kridte toppen og bunden alt for hårdt op, men faktum er, at Silkeborg IF og Esbjerg fB pointmæssigt har fået den dårligste start og er placeret på sidste- og næstsidstepladsen.

Søndag mødes de to jyske klubber i, hvad man kan kalde en tidlig bundkamp, og det skal blive spændende at se, hvor meget de tør sætte på spil i opgøret.

Både Esbjerg fB og Silkeborg IF møder op til kampen med lidt succes i bagagen. Esbjerg vandt senest sæsonens første sejr, da Lyngby BK blev besejret på hjemmebane, mens Silkeborg IF efter en forfærdelig start ikke har tabt i de seneste to kampe.

Det skal nok blive intenst på grønsværen på Blue Water Arena.