Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristofersen
På TV: 3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Niels Frederiksen kan ikke tillade sig at være utilfreds med pointhøsten i sine første seks Superliga-kampe: 13 styk giver et pointsnit på over to pr. kamp, og den slags bliver man et tophold af. Til gengæld kan den nye cheftræner ikke være imponeret over sit holds præstationer i Europa League-kvalifikationen.

Brøndby har også været hårdt ramt af skader i en i forvejen smal trup. Joel Kabongo er langtidsskadet, og Simon Tibbling har brækket foden, så han sidder ude i de kommende måneder. Derudover sidder Mikael Uhre stadig ude, mens Lasse Vigens skade vurderes fra kamp til kamp.

Hany Mukhtar er desuden, ifølge klubben, syg, og spørgsmålet er, om han når at spille flere kampe for Brøndby. Rygterne om et snarligt skifte er i hvert fald taget til. Til gengæld kan cheftræner Frederiksen og co. glæde sig over, at Hjörtur Hermannsson er færdig med at afsone karantæne, så han er valgbar igen.

Brøndby går ind til kampen på tredjepladsen med tre point op til FC Midtjylland og tre ned til FC Nordsjælland.

AGF:
De trængte virkelig til en sejr, AGF’erne, og de fik den endelig i mandags. Det var sæsonens første og dermed et veltimet boost forud for besøget på Brøndby Stadion.

Dér har århusianerne det svært. De har bare vundet én gang i de seneste 14 besøg, og det var tilbage i august 2007, da Mike Tullberg scorede sit berømte saksesparksmål til 1-0 til allersidst. Det er dog kun 11 måneder, siden AGF slog Brøndby på hjemmebane, så det kan godt lade sig gøre.

Holdet må dog undvære den spiller, der fik flest minutter i alle turneringer i sidste sæson: Jesper Juelsgård. Han brækkede hånden i begyndelsen af Horsens-kampen, og den specialkonstruerede skinne, der kan gøre ham kampdygtig, er ikke nået frem endnu. Han burde dog være med fra næste runde.

Også Nicolai Poulsen sidder over, dog med karantæne, ligesom han også gjorde i seneste runde. Dengang vikarierede unge Zach Duncan så godt, at han fik en plads på Rundens Hold på tipsbladet.dk. Det ligner endnu en startplads for australieren.

AGF ligger trods de tre point mod Horsens stadig under nedrykningsstregen. Der er dog kun to point op til syvendepladsen.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
AGF: Nicolai Poulsen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe – Mensah, Arajuuri, Hermannsson, Jung – Fisker, Radosevic, Kaiser – Hedlund, Wilczek, Lindstrøm

AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Thorsteinsson, Duncan, Amini – Bundu, Helenius, Ankersen

Profilen:
Det kan jo være, at der er tale om tilfældigheder, og datagrundlaget er da også så sparsomt, at man ikke kan konkludere noget med sikkerhed. Men det er værd at bemærke, at AGF har holdt nullet to gange i denne sæson, og at det er i de to kampe, anfører Niklas Backman er startet inde. Han er helt ovenpå igen efter sin hovedskade i foråret og ligner en afgørende spiller for sit hold.

Vidste du, at..:
AGF må være en ønskemodstander for Kamil Wilczek. Brøndbys anfører og topscorer har lavet seks mål i bare fem kampe mod søndagens gæster. Det er, sammen med Silkeborg IF, hans bedste statistik mod en specifik modstander (mindst fem kampe).

Dom:
AGF-træner David Nielsen mener, at hans hold kan gå ind til kampen uden at skulle ændre noget markant, fordi det møder Brøndby. Det plejede ellers at være kutymen, da Alexander Zorniger var træner, men nu spiller Brøndby mere lig andre Superliga-hold. Til gengæld er Niels Frederiksens udgave af holdet sværere at læse, mener Nielsen.

Så spørgsmålet er, om det i sidste ende bliver en fordel eller en ulempe for gæsterne. Historien taler dog sit tydelige sprog, og når man lægger den sammen med de to holds sæsoner hidtil, får man et plus på Brøndbys side. Derfor lyder buddet herfra 2-1 til værterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: