Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Rutinen svigtede og Lucas Andersen tryllede

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem AC Horsens og AaB.

AC Horsens - AaB 0-4 (0-2)

0-1 Lucas Andersen 10’
0-2 Jores Okore 12’
0-3 Patrick Olsen 78’
0-4 Patrick Olsen 81’
0-5 Lucas Andersen 83'

Kampens bedste:

AC Horsens:

Det er sjældent at titlen går til en målmand på det tabende hold i en 3-0-kamp, men Michael Lansing kunne ikke gøre det ved nogen af målene, og hæderen tilfalder ham, da resten af holdet igen havde en off-day som i Aarhus i seneste runde. Lansing var en stensikker autoritet i feltet ved alle AaB’s standardsituationer.

AaB:

Når AaB er gode, er de rigtig gode og som oftest er det orkestreret af Lucas Andersen. Således også i dag, hvor den altoverskyggende profil hos nordjyderne stod for åbningsmålet og var en konstant kilde til uro hos hjemmeholdet. I det sidste kvarter satte han turboen på og holdt legestue med Horsens sammen med Patrick Olsen, som Lucas Andersen har været med til at få til AaB efter deres fælles fortid i schweizisk fodbold. To mål og to assists endte totalen på for AaB-kaptajnen.

Kampens værste:

Inden kampen var det store tema hos AC Horsens rutine og kontinuitet. De gule har nu hentet tre tidligere profiler tilbage i form af Jonas Thorsen, Alexander Ludwig og Simon Ayo Okosun, men det var alligevel rutinen, der svigtede efter blot 10 minutter, da Peter Nymann afleverede til en AaB-spiller i en upresset situation. Et par sekunder senere var AaB-foran og det kom AC Horsens sig aldrig over.

Kampens detalje:

På en dag, hvor spændingen i kampen blev piftet allerede inden kampen for alvor kom i gang, skulle der et meget langt spil stop til for at få stemningen til at koge på lægterne. En hård Horsens-tackling på Jakob Ahlmann endte i en overordentlig lang forelæsning fra dommer Benjamin Willaume-Jantzen og intet mindre end fire uddelte gule kort. To til hvert fald. Et til Ahlmann, et til Simon Ayo Okosun, et til Nicolai Brock-Madsen og minsandten et til AaB-målmand Jacob Rinne, selvom han var milevidt fra hændelsen, der foregik på midten af banen - sandsynlig skal grunden til kort-infernoet findes i de nye regler om gult kort, når spillerne omringer dommeren.