Bo Henriksen: Lucas Andersen burde være selvskrevet til landsholdet

AC Horsens kan ikke mindst bebrejde Lucas Andersen for, at AaB vandt 5-0 på Casa Arena i går. Bo Henriksen mener, at AaB-kaptajnen burde være med på det landshold, der ligeledes i går blev udtaget.

Lucas Andersen har spillet tre A-landskampe for Danmark, men de ligger efterhånden nogle år tilbage. Den seneste var i 2016. Men måske burde han snart få chancen igen. Det mener i hvert fald Bo Henriksen.

Mandag aften var Andersen central i AaB's udradering af AC Horsens: Han åbnede scoringen allerede efter ni minutter, og kort efter lagde han op til Jores Okores hovedstødsscoring. De to mål lagde kimen til Horsens' sammenbrud, mener manager Bo Henriksen.

- Vi fik en hård medfart. De to mål i starten gjorde, at vi havde svært ved at tro på tingene, selv om vi kom godt med i kampen igen, og de tre mål på fire minutter faldt alle på omstillinger. AaB scorede på alt, og så har de Lucas Andersen, der burde være selvskrevet til landsholdet, siger han til Horsens Folkeblad.

Lucas Andersen nåede i anden halvleg at lægge op til Patrick Olsens anden scoring og selv lave mål nummer to. Det bringer ham op på fem scoringer i syv Superliga-kampe i denne sæson.

AaB-anførerens pragtpræstation kom samme dag, som Jon Dahl Tomasson i Åge Hareides fravær udtog landsholdstruppen til de to kommende EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Georgien.

De to opgør spilles i begyndelsen af september. Næste chance for en landsholdsplads er til oktober, når Danmark møder Schweiz og Luxembourg.